Cercetătorii din Statele Unite şi Marea Britanie au raportat că un sistem de inteligenţă artificială conceput de Google s-a dovedit la fel de bun în a detecta cancerul mamar precum radiologii, conform b1.ro.
„Rezultatele studiului – efectuat cu unitatea „DeepMind”, deţinută de Alphabet, care s-a unit cu Google Health în septembrie – reprezintă un avans major pentru potenţialul de detectare timpurie a cancerului mamar”, a declarat Mozziyar Etemadi, unul dintre autorii studiului, citat de Al Jazeera.
De altfel, studiul, publicat miercuri în revista „Nature”, este menit să ducă la îmbunătăţirea acurateţii diagnosticării cancerului mamar. Anual, calculat la nivel global, una din opt femei este diagnosticată cu această boală.
În realizarea studiului, cercetătorii au utilizat numai puţin de 25.856 de mamografii din Marea Britanie şi 3.097 din Statele Unite. Iar sistemul de inteligenţă artificială a putut diagnostica boala cu aproximativ aceeaşi acurateţe ca şi medicii umani. În plus, a dat mai puţine rezultate false decât doctorii.
Potrivit „Societăţii Americane de Cancer”, cu metodele actuale de detecţie, un procentaj de aproximativ 20% din cancerele mamare nu sunt detectate de către radiologi. De asemenea, aproximativ jumătate dintre femeile care-şi fac analize pe o perioadă de zece ani primesc şi rezultate false.
Inteligenţa artificială, la fel de bună în detectarea cancerului mamar ca şi medicii umani
Lăsați un comentariu