Gabi Badea, fost campion național la lupte libere, este unul dintre fondatorii afacerii Liquid Money și unul dintre cei patru vânători de comori din cadrul emisiunii de la HISTORY Channel. Este o persoană competitivă, corectă și extrem de organizată, iar disciplina învățată în sport i-a fost de mare ajutor în negocierea și evaluarea antichităților. Cu o vastă experiență în domeniu și o abilitate remarcabilă de a adăuga valoare lucrurilor, Gabi Badea (30 de ani) ne oferă în interviul de mai jos posibilitatea de a arunca o privire în universul fascinant al obiectelor de colecție și o lecție de respect și grijă pentru istorie.
În încheiere, Gabi ne povestește despre viziunea lui asupra luxului și dorința de a avea acces la cele mai bune obiecte, fără a se limita la unul singur, dar și despre aprecierea sa față de diversitatea și complexitatea lumii vintage.
Sezonul 2 din Vânătorii de comori: România va fi difuzat în exclusivitate de HISTORY Channel din 1 aprilie, de la ora 21:00. Nu ratați ocazia de a urmări noi episoade pline de aventuri, descoperiri și tranzacții captivante!

1. Crezi că sportul și disciplina asociată lui te-au ajutat să îți menții concentrarea și să fii eficient în universul amanetului și antichităților?
Gabi Badea: Da, bineînțeles că m-a ajutat! Sportul m-a învățat să-mi păstrez concentrarea și să iau decizii corecte, fără să mă las influențat de sentimente. În acest domeniu, e important ca fiecare tranzacție să fie echilibrată – atât corectă pentru client, cât și avantajoasă pentru noi.
2. Cum te simți când reușești să achiziționezi ceva rar pentru magazinul Liquid Money?
Mă simt extrem de satisfăcut când aduc un obiect rar în magazinul nostru, care adaugă o valoare reală afacerii. Îmi place să știu că impresionez clienții care vin și apreciază cu adevărat piesele pe care le avem. Nu suntem doar un simplu amanet, suntem mult mai mult decât atât – oferim obiecte cu poveste, valoare și autenticitate.
3. Unde ai trimite un fan al emisiunii care ar vrea să-și cumpere antichități accesibile ca preț, pentru propria casă? Ce piețe de vechituri din țară știi și recomanzi?
În primul rând, l-aș invita să vină la noi în magazin, unde avem o gamă variată de antichități accesibile, de la obiecte mici (precum vaze de ceramică, ceasuri de masă, lampadare vintage), până la piese mai mari (precum canapele, electrocasnice retro sau tablouri clasice). Dacă ar dori să exploreze piețe de vechituri, aș recomanda locuri precum Piața Valea Cascadelor din București, unde se găsesc multe obiecte vintage și antichități la prețuri accesibile. De asemenea, târgurile organizate la Cluj-Napoca și Iași sunt excelente pentru a găsi piese unice, care pot adăuga un farmec aparte oricărei case.
4. Care a fost cea mai intensă cursă din noile episoade?
Cea mai intensă cursă a fost atunci când am căutat un telefon vechi, cu fise. Am mers pe ploaie, vremea era destul de urâtă, dar am reușit să găsesc obiectul dorit și să fac tranzacția. A fost o experiență intensă din toate punctele de vedere, atât din cauza condițiilor, cât și din cauza tensiunii negocierii. Totul a ieșit până la urmă cum mi-am dorit!
5. Ce apreciezi cel mai mult la colegii tăi?
Ce apreciez cel mai mult este că fiecare dintre noi este foarte bun pe un anumit segment și ne completăm perfect. Fiecare se concentrează pe ceea ce știe cel mai bine, fără să ne băgăm unii peste treaba celuilalt. Asta face ca echipa noastră să funcționeze atât de bine, pentru că lucrăm eficient, fiecare aducând aportul său unic.
6. Dacă ai putea deține orice obiect vechi din lume, pe care l-ai alege și de ce?
Nu pot să zic că aș dori un obiect anume. Îmi place luxul și ideea de a avea tot ce îmi doresc. Nu mă rezum la un singur obiect, pentru că prefer să am acces la tot ce e mai bun, din toate domeniile. În esență, vreau să pot să mă bucur de tot ce îmi face plăcere, fără limite.

Clienții din aceste 5 noi episoade sunt: Cătălin Oprișan (jurnalist și personalitate TV), Cristian Hrubaru (om de radio și TV), Alex Cozma (creatorul de conținut din spatele canalului de YouTube „Atenţie, Cad Mere!”), Andrei Aradits (actor) și Mirona Noru (Manager Casa Capșa).
Primul sezon a avut 6 episoade și a fost lansat în mai 2023. Ca și prima serie, a doua este produsă de Paprika Studios, una dintre cele mai importante companii de producție din Europa Centrală, Europa de Est și Țările Baltice. Compania produce emisiuni de divertisment, reality TV și seriale de ficțiune pentru numeroase posturi TV, în 17 limbi diferite.
Cei patru membri ai echipei gestionează două magazine Liquid Money cu sediile în Sibiu și București, specializate în obiecte de colecție.