3.4 C
București
marți, 1 decembrie

Iohannis: „Armata va veni în sprijinul forțelor de ordine” în lupta cu Covid-19

Klaus Iohannis a anunțat astăzi că tot ce a fost până acum o recomandare se transformă în obligație, iar oamenii pot ieși la serviciu și să facă cumpărăturile necesare.

Persoanele aflate în carantină și izolare vor fi monitorizate electronic, iar în sprijinul forțelor de ordine va veni și armata. Mai mult, pentru persoanele de peste 65 de ani vor fi luate măsuri speciale.

Toate aceste măsuri vor fi incluse într-o ordonanță și vor fi valabile de mâine.

Declarațiile președintelui au venit la finalul şedinţei de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătăţii, Victor Costache şi Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.

762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19

Pe teritoriul României au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate şi externate (53 la Timişoara, 19 la Bucureşti, 3 la Craiova, 2 la Constanţa, una la Cluj şi una la Iaşi).

Până astăzi 8 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Bucureşti, Suceava, Craiova, Arad şi Iaşi, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 186 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 4 ani şi 85 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 16 pacienţi, din care 6 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 5.515 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 83.970 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 12.624 de teste, din care 461 în unităţi medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.473 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 8.171 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 154 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat 903 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De asemenea, cu ocazia formalităţilor de intrare în ţară, Poliţia de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 326 Cod Penal.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW