joi, 26 martie, 2020
8.6 C
București

Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, iese din izolare

O veste bună preluată de presa internațională. Corespondenții agenției France Presse la Beijing transmit că restricțiile asupra deplasărilor în provincia Hubei vor fi ridicate începând de miercuri, 25 martie, iar din 8 aprilie, și în marele oraș Wuhan, focarul epidemiei, unde o izolare totală a funcționat fără reproș mai bine de două luni.

Măsura, a precizat Ministerul Sănătății, intervine după ce în provincia Hubei numărul noilor cazuri de contaminare s-a redus considerabil în ultimele două săptămâni, dar și acelea implicând persoane sosite din străinătate.

În comunicatul oficial se precizează că, pentru început, doar locuitorii considerați sănătoşi se vor putea deplasa liber. Cei care doresc să intre sau să iasă din Hubei sau Wuhan vor avea această posibilitate la date anunțate în prealabil și dacă vor dispune de un permis special – în telefonul lor portabil – emis de autorități care să ateste că nu sunt contaminați cu coronavirus.

Această zonă din China, cu 56 milioane de locuitori, a fost plasată în carantină începând de la sfârșitul lunii ianuarie. Restricțiile asupra deplasărilor au început să fie suspendate progresiv, după vizita din luna martie efectuată de președintele Xi Jinping.

Neliniște provocată de contaminați “importați”

La nivel național, China avea marți 78 noi cazuri de contaminați cu Covid-19, din care 74 sunt persoane venite din străinătate. Sunt semnalate, în total, 427 cazuri de contaminare importate în China. Marea lor majoritate se referă la persoane revenite acasă, din străinătate, dar se află sub un strict control.

Moștenirea din perioada dezastrului: potrivit Ministerului chinez al Sănătății, au fost înregistrate șapte noi decese, toate la Wuhan, încă peste 80.000 de contaminați înregistrați și un total de 3.277 decese oficial recenzate. În acest moment, China a devenit a doua țară îndoliată din lume, după Italia.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Sesiunea plenară specială a PE: Deputații europeni solicită un răspuns mai unitar dat de UE pandemiei de Covid-19

687 de deputaţi au participat joi, 26 martie, la Bruxelles, la primul vot din cadrul plenarei speciale a PE...

Guvernul a decis amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni

Guvernul a decis în şedinţa de azi amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni. Premierul Ludovic...

Poșta Română păstrează trimiterile extracomunitare până la 30 de zile

Poşta Română amintește tuturor clienților care, în perioada stării de urgență, au de ridicat trimiteri de la...

O firmă din Brașov sancționată de ANAF deși controalele fiscale sunt oprite

Într-un e-mail primit pe adresa redacției, o companie din Brașov, Haff Campers, acuză că, deși controalele fiscale...

TRENDING

Companiile, în pierdere de turație

Mediul de afaceri este excesiv polarizat, în...