joi, 9 iulie, 2020
17.9 C
București

Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, iese din izolare

O veste bună preluată de presa internațională. Corespondenții agenției France Presse la Beijing transmit că restricțiile asupra deplasărilor în provincia Hubei vor fi ridicate începând de miercuri, 25 martie, iar din 8 aprilie, și în marele oraș Wuhan, focarul epidemiei, unde o izolare totală a funcționat fără reproș mai bine de două luni.

Măsura, a precizat Ministerul Sănătății, intervine după ce în provincia Hubei numărul noilor cazuri de contaminare s-a redus considerabil în ultimele două săptămâni, dar și acelea implicând persoane sosite din străinătate.

În comunicatul oficial se precizează că, pentru început, doar locuitorii considerați sănătoşi se vor putea deplasa liber. Cei care doresc să intre sau să iasă din Hubei sau Wuhan vor avea această posibilitate la date anunțate în prealabil și dacă vor dispune de un permis special – în telefonul lor portabil – emis de autorități care să ateste că nu sunt contaminați cu coronavirus.

Această zonă din China, cu 56 milioane de locuitori, a fost plasată în carantină începând de la sfârșitul lunii ianuarie. Restricțiile asupra deplasărilor au început să fie suspendate progresiv, după vizita din luna martie efectuată de președintele Xi Jinping.

Neliniște provocată de contaminați “importați”

La nivel național, China avea marți 78 noi cazuri de contaminați cu Covid-19, din care 74 sunt persoane venite din străinătate. Sunt semnalate, în total, 427 cazuri de contaminare importate în China. Marea lor majoritate se referă la persoane revenite acasă, din străinătate, dar se află sub un strict control.

Moștenirea din perioada dezastrului: potrivit Ministerului chinez al Sănătății, au fost înregistrate șapte noi decese, toate la Wuhan, încă peste 80.000 de contaminați înregistrați și un total de 3.277 decese oficial recenzate. În acest moment, China a devenit a doua țară îndoliată din lume, după Italia.


- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Sesiunea plenară a Parlamentului European, la Bruxelles. În dezbatere, prioritățile președinției germane a UE în următoarele șase luni

Miercuri, 8 iulie, la Bruxelles au început lucrările unei sesiuni plenare cruciale a forului legislativ europen, în...

Another Round, un film pentru care cinefilii merită să aştepte sfârşitul de an

După cum se ştie, ”Another Round” (Druk în original, sau Drunk în lb. engleză), cel mai recent...

Anul premierelor la TIFF, în Zilele Filmului Românesc

Mai bogată ca niciodată în premiere, selecția de filme românești de la cea de-a 19-a ediție a...

Cea de-a VIII-a ediție SoNoRo Conac – “Pe aripile vântului”

Anul acesta, turneul SoNoRo Conac ajunge la cea de-a VIII-a ediție și invită publicul iubitor de muzică...