10.2 C
București
miercuri, 25 noiembrie

Iohannis se laudă și pentru decizia de astăzi a Senatului privind Ținutul Secuiesc

Într-un comunicat publicat pe site-ul presidency.ro, se arată că Iohannis „a luat act de hotărârea Senatului, în calitate de for decizional, referitoare la respingerea propunerii legislative privind Statutul de autonomie a Ținutului Secuiesc.”

Conform sursei citate „În absența unei intervenții ferme a Președintelui României, care să atragă atenția asupra gravității acestui demers primejdios și toxic pentru stabilitatea democrației românești, Senatul nu ar fi votat astăzi de urgență împotrivă, cu o largă majoritate, proiectul neconstituțional și extrem de periculos, adoptat tacit în Camera Deputaților, cu complicitatea iresponsabilă a PSD”.

Mai mult, Iohannis face și agenda parlamentului, deși în România încă funcționează principiul separației puterilor în stat: „Președintele atrage atenția că promovarea unor astfel de propuneri legislative face rău în primul rând comunității maghiare și creează tensiuni artificiale în interiorul societății, care riscă să escaladeze. Astfel de inițiative legislative, care sfidează ordinea constituțională, nu ar trebui să se mai regăsească vreodată pe agenda Parlamentului României”.

- PUBLICITATE -

3 COMENTARII

  1. Asa este, noroc ca nu era Camera Deputatilor forul decizional acum si oricum legea trebuia sa ajunga la promulgare la Presedinte, fiind oricum respinsa.De asemenea nu se poate face asa ceva in Parlamentul Romaniei, e rusinos.

  2. Sa ajunga legea la promulgare ?
    Ba tu esti sanatos la cap , 500 /2 de parlamentari cumparati de Victor Orban , incepeam revolutia prin atacarea tuturor vectorilor economici ai Ungariei pe teritoriul romanesc , pentru ca ele sunt sursa de plata a serviciilor orale, practicate de parlamentarii romani , si comandate de orban-putin . Obiective implementate cu “naivitate si amnezie ” de ciolacoistii romani .
    Stima pentru Iohanis , chiar daca eu nu l-am votat .
    Oricum atitudinea si mai ales discursul au fost la inaltimea evenimentului , ce ataca frontal statul roman .
    Va trebui sa pregatim opinca , ca rusul nu se lasa si ungurul isi incepe recitalul .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW