16.1 C
București
joi, 1 octombrie

Ramona Mănescu vrea să accelereze integrarea în Schengen

Ramona Mănescu, ministrul Afacerilor Externe, a declarat, joi, că aderarea României la spațiul Schengen rămâne o prioritate a diplomației românești.

„Evocând perioada în care am fost europarlamentar, vă pot spune cu certitudine că (…) în fiecare moment şi Parlamentul şi Comisia au spus că România este pregătită să intre în Schengen, din punct de vedere tehnic şi logistic. (…) Practic, noi funcţionăm de facto ca un stat membru Schengen, dar de jure nu suntem consideraţi ca atare. România nu cere nimic altceva decât să fie respectat Tratatul, noi suntem membri cu drepturi depline, ne-am îndeplinit angajamentele şi continuăm cu seriozitate să le îndeplinim, nu poate nimeni să conteste contribuţia României la spaţiul de securitate, pentru că nu vorbim doar de Flancul estic al NATO, vorbim şi de Flancul estic al UE”, a afirmat Ramona Mănescu, joi, la Antena 3, citată de Agerpres.

Noul ministru din Guvernul Dăncilă a vorbit și despre alte aspecte ale afacerilor externe românești. În același interviu, demnitarul a explicat că poziția României față de Rusia pornește de la vecinătate, dar se înscrie și în poziția UE față de Rusia.

„Poziția României față de Rusia pornește de la vecinătate, dar se înscrie și în poziția UE față de Rusia. Avem anumite limitări și la poziția fermă pe care o avem de respectare a cadrului internațional. Nu cerem prea mult de la Rusia dacă cerem să respecte cadrul legislativ internațional. Nu putem face rabat nici măcar pentru Rusia care ne este aici, aproape. Relația cu Rusia reprezintă un punct cheie în securitatea în zonă, în modul în care putem gestiona discuțiile în bazinul Mării Negre. România a fost foarte clară, dorește și promovează dialogul cu Rusia, dar în termenii aceștia. Aș vrea să fie foarte clar, UE s-a concentrat pe contracararea propagandei ruse. Rusia nu e singurul jucător. Nu e singura țară care lansează asemenea atacuri. Să nu demonizăm, că rămânem descoperiți pe celelalte direcții”, a spus Ramona Mănescu, potrivit hotnews.ro.

Nu în ultimul rând, ministrul de Externe a comentat și speculațiile potrivit cărora Luminița Odobescu, ambasadorul României la UE, ar urma să primească un portofoliu de comisar european.

„Am auzit. După cum s-au așezat lucrurile este foarte probabil ca România să nominalizeze o femeie. S-ar putea ca României să i se impună să nominalizeze o femeie. Luminița Odobescu este un ambasador care a gestionat lucruri foarte grele. Este important să fie un om farte respectat”, a spus Mănescu, potrivit hotnews.ro.

- PUBLICITATE -

3 COMENTARII

 1. Tirurile cu marfuei olandeze trebuie sa stea in vama de la3 zile in sus , asta fiind un raspuns direct , iar santierele navale controlate saptamanal si de organele de la protectia copilului , avand suspiciunea ca se face trafic de copii si sclavi dupa modele brevetate de ei acum cateva sute de ani si a carei traditii se pastraza in fiecare camim olandez . Acum ca nu ai cum sa lupti te cred dar sa nu poti sai discreditezi pe vanzatorii de sclavi si rosii de plastic asta nu o mai inteleg . Cum spune si dulcea limba romanrasca , pe ei si pe mama lor .

 2. “Ramona Mănescu vrea să accelereze integrare în Schengen”
  Super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .
  Si, ce mai dam ?!
  Daduram Bechtelul/fix degeaba/paguba; mai mult, daduram vreo 20 miliarde de euro/dolari, ori ce draci or mai fi fost, sa salvam General Motors. !!!
  Imputitul imputitilor – tb (tembelul dre kului scarbos,
  Tu, asta micu, debaraseaza-te de idiot/idioti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
  Mergi pe calea ta, ai snaga !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW