4.9 C
București

Inis Neziri: „Experiența de la Cerbul de Aur a fost un miracol”

Tânăra cântăreață albaneză Inis Neziri câștiga în 2018 Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur. La numai 17 ani, Inis a interpretat în concurs piesele „Dau viața mea pentru o iubire” și „Piedestal”, iar talentul său a impresionat juriul şi publicul.

De atunci, cariera sa  s-a aflat pe o pantă ascendentă. Artista spune în interviul acordat pentru TVR, la un an după participarea la festivalul internaţional de la Braşov că a fost cel mai important pas făcut în cariera sa muzicală şi le dă un sfat tinerilor artişti din Concursul Cerbul de Aur 2019. 

A trecut un an de la cea mai recentă ediţie a Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur”, ce ai mai făcut? Ce noutăţi sunt în cariera ta?

„După „Cerbul De Aur”, am primit invitaţia de a participa la un festival de prestigiu din Albania, „Kenga Magjike”, unde am câştigat premiul “Cel mai bun duet”. Am avut și alte spectacole, atât în ţara mea, cât şi în afară. Am revenit în România, ca invitată la Selecţia Naţională Eurovision 2019, o nouă experienţă frumoasă şi o nouă ocazie de a revedea această ţară minunată. Am lansat, de asemenea, o melodie nouă „E theve” și lucrez la mai multe proiecte.”

Ce a însemnat pentru cariera ta trofeul Cerbul de Aur 2018?

„Experiența de la „Cerbul de Aur” a fost un miracol. Câștigarea festivalului a fost un lucru excepţional. Pentru că este o mare scenă a unui festival de prestigiu, cu o uriaşă desfăşurare de forţe a TVR, Cerbul de Aur mi-a schimbat viața de tânăr artistAm crescut atât profesional, cât şi ca încredere în forţele mele, am devenit mai puternică și am câștigat inimile multor oameni minunați. Îmi amintesc de momentul în care am ascultat pentru prima dată „Dau viața mea pentru o iubire”, în timp ce îmi alegeam repertoriul românesc pentru Cerbul de Aur și, cu cât descopeream mai mult muzica românească, realizam că îmi place tot mai mult. Sunt bucuroasă că oameni din managementul meu au fost abordaţi de compozitori și artiști români, deci cine știe ce ne va aduce viitorul în numele muzicii.”

Îmi poţi povesti ceva despre experienţa ta din România?

„A fost una dintre cele mai mari bucurii pe care le-am avut vreodată. Dincolo de premiul pe care l-am câştigat, am găsit o nouă familie. Am fost înconjurată de dragoste şi de oameni pozitivi şi talentaţi de pretutindeni. Cea mai bună parte a fost după ce am câștigat festivalul. Văzând onestitatea din ochii publicului care îmi acordase voturile mi-au dat lacrimile. M-am simţit iubită de români şi sunt mândră de asta. Mai mult, în drum spre casă, am cântat “Dau viaţa mea pentru o iubire” alături de o mireasă și prietenii ei. A fost un moment de neuitat. Voi purta România în inima mea pentru totdeauna.”

Ce sfat le-ai da concurenţilor de la „Cerbul de Aur” 2019?

„Să se bucure. Nu contează dacă vocea ta cedează în timp ce cânţi, ești bolnav sau nu ai reuşit să dai tot ce ai mai bun în scenă. Cel mai bun moment urmează să vină. Acest festival transmite  pozitivitate și dragoste! Şi cel mai important este să te bucuri de fiecare moment din festival, deoarece, la final, amintirile și dragostea sunt cele care nu mor niciodată. Doresc tuturor participanților la Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur” mult succes și o experiență fabuloasă. Toți ați făcut deja mândră țara din care veniţi!”

Cerbul de Aur 2019, în august

Ne mai desparte mai puţin de o lună de Festivalul Concurs Cerbul de Aur 2019, ediție ce va avea loc în perioada 22-25 august în Piaţa Sfatului din Braşov.

Biletele au fost puse în vânzare, iar pentru cele patru zile ale evenimentului organizatorii au pus la dispoziţie mai multe categorii de bilete, cu preţuri pornind de la 70 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Calendar

Astăzi La Teatrul Excelsior, de la 19.00, Familia Addams. Distribuție: Lucian Ionescu, Oana Predescu,...

Kobe Bryant, la ultima aruncare

Kobe Bryant și fiica sa, Gianna Maria Onore Bryant, precum și alte șapte persoane au murit în...

Nimic despre leu

Întreaga lume se luptă cu noul „ucigaș” în serie, coronavirusul made in China, iar Buletinul Oamenilor de Ştiinţă din...

Elevii, nemulțumiți de eliminarea din sfera serviciilor publice a transportului

Conform rezultatelor din Raportul privind implementarea Statutului Elevului la nivel național în anul școlar 2017-2018, realizat de...

TRENDING