0.7 C
București
marți, 9 martie

Iranul promite respectarea angajamentelor sale nucleare dacă Statele Unite ridică sancțiunile împotriva sa

Declarațiile de politică externă făcute până acum de Joe Biden au impact asupra pozițiilor unor state lovite de predecesorul de la Casa Albă.

Ministerul iranian de Externe a declarat luni că Iranul își va respecta angajamentele nucleare luate prin acordul internațional semnat în 2015, la Geneva, privind programul nuclear iranian dacă Statele Unite ridică sancțiunile instituite împotriva sa de către Donald Trump, la ieșirea Americii din acord.

“Noi ne-am anunțat deja poziția. Dorim ridicarea sancțiunilor și aplicarea efectivă a acordului de către Statele Unite și ceilalți semnatari ai lui (Germania, China, Rusia, Franța, Marea Britanie)”, a declarat Saeed Khatibzadeh, purtătorul de cuvânt al MAE iranian, la conferința de presă săptămânală de luni, 25 ianuarie.

După ieșirea, în 2018, a Statelor Unite din acordul nuclear, însoțită de reimpunerea sancțiunilor împotriva Iranului, acesta a încetat să mai respecte unele dintre obligațiile asumate prin acordul internațional. Luni, în declarația MAE a Teheranului se precizează că, dacă Statele Unite își respectă obligațiile, măsurile luate de Iran ce au însemnat abaterea de la obligațiile sale din acord în domeniul nuclear “vor fi reversibile”.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW