Vladimir Putin îl felicită pe ultraconservatorul Ebrahim Raïssi, noul președinte al Iranului

Vladimir Putin i-a adresat sâmbătă un mesaj de felicitare noului său omolog iranian Ebrahim Raissi, în speranța, spune corespondentul Agenției France Presse citat de «Le Figaro», întăririi relațiilor dintre Moscova și Teheran. «Sper», spune în mesajul său Putin, «că activitățile dumneavoastră în acest înalt post vor contribui la dezvoltarea ulterioară a unei cooperări bilaterale constructive în diverse domenii și a parteneriatului nostru în afacerile internaționale… Aceasta răspunde în întregime intereselor popoarelor rus și iranian și contribuie la întărirea securității și stabilității regionale». Vladimir Putin a reamintit, de asemenea, că relațiile dintre cele două țări sunt «în mod tradițional amicale și de bună vecinătate».

Precizăm că, pronunțându-se întotdeauna în favoarea ridicării sancțiunilor americane împotriva Iranului, Rusia a susținut, alături de alte state (China, Franța, Regatul Unit, Germania, Iran), salvarea acordului internațional de la Viena, din 2015, privind programul nuclear iranian, din care în 2018 Donald Trump a retras Statele Unite. Cum imediat au fost reinstituite severele sancțiuni americane, Teheranul a procedat, progresiv, la renunțarea angajamentelor luate în 2015 de limitare a programului său nuclear, mergând până la limitarea inspecțiilor internaționale la siturile sale nucleare sensibile.- PUBLICITATE -

3 COMENTARII

  1. TEHRAN 6.18 CHRIST 6, ELIJAH 6, Jesus CHRIST 18; Tehran 6.12 Elijah 6.12; TEH-Tishbite, RAN-Romania. Christ and Tishbite from Romania (heavenly definition). Sunt nascut si crescut in Romania, de aceea definitia Iranului suna astfel.

  2. Vazand poza de mai sus : // un „mos batran” / intelept // ! Doar carcaietii’mputititi se straduiesc din rasputeri sa-l muste de coor !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW