12.1 C
București
miercuri, 21 aprilie

Israel: Benjamin Netanyahu revendică victoria în alegerile legislative de marți

Benjamin Netanyahu a revendicat marți seară victoria în cel de-al patrulea scrutin legislativ organizat în ultimii doi ani în această țară. Domnia sa a făcut acest anunț la scurt timp după un sondaj realizat de trei principale canale de televiziune la ieșirea de la urne. Sondajul s-a abținut de la a da un învingător imediat al scrutinului, înaintea rezultatelor finale.

Benjamin Netanyahu a transmis însă, încă de marți noaptea, într-un mesaj pe rețelele de socializare că „Dreapta și Likud, partidul aflat sub conducerea mea, au obținut o mare victorie”. Likud, a mai spus Netanyahu în mesajul său, este „de departe” cel mai mare partid politic în Israel, primul sondaj creditându-l cu 31-33 locuri în parlament ca urmare a acestui scrutin. „Este evident”, subliniază el, „că o majoritate zdrobitoare a cetățenilor Israelului vor un guvern de dreapta stabil și puternic care să se ocupe de economie și de securitatea Israelului”.

Pentru a forma un nou guvern de coaliție, Netanyahu a purtat deja convorbiri telefonice cu liderii a trei partide de dreapta . Aceștia i- ar fi promis să participe la un executiv sub conducerea sa. Sondajul de marți seară arată că, împreună, partidele respective ar putea dispune de o majoritate parlamentară de 53 -54 mandate din 120 cât are Knessetul.

Comisia electorală a declarat că ar putea anunța rezultatele finale vineri, chiar înainte de Paște, care începe sâmbătă.

Așa cum deja se știe, Netanyahu, în vârstă de 71 de ani, este acuzat de corupție, iar procesul său cu privire la acuzaţii de luare de mită, fraudă şi abuz de încredere a început deja şi se aşteaptă să fie reluat în aprilie. Întrebarea, în acest moment, este dacă Netanyahu va reuși să construiască o nouă coaliție, cu el în funcția de premier, beneficiind astfel de o nouă imunitate în fața justiției.


Foto: US State Dept.derivative work: TheCuriousGnome – Benjamin Netanyahu on September 14, 2010.jpg, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14903654

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW