Italia: Eșecul negocierilor pentru formarea unui nou guvern. Este invitat Mario Draghi

Consultările în vederea menținerii coaliției conduse de Giuseppe Conte, alcătuită din Partidul Democrat (centru-stânga), Mișcarea 5 Stele (antisistem) și micul partid Italia Viva, condus de Matteo Renzi, au eșuat – a anunțat marți seară Robert Fico, președintele Camerei Deputaților.

„Nu am constatat o disponibilitate unanimă pentru crearea unei majorități de guvernare, a declarat Robert Fico la încheierea unei întâlniri cu președintele țării, Sergio Mattarella, care-i încredințase sarcina de a evalua cât de fezabilă este continuarea coaliției actuale.

Confruntat cu o criză politică provocată de demisia premierului Giuseppe Conte, președintele Mattarella l-a convocat pe fostul președinte al Băncii centrale europene, Mario Draghi, pentru o discuție consacrată actualei crize politice, discuție la care acesta a acceptat să participe probabil în cursul zilei de miercuri.

Mario Draghi, considerat salvatorul zonei euro în 2012, în plină criză a datoriilor, este cunoscut pentru discreția sa, seriozitatea și determinarea sa. Este diplomat în economie și este titularul unui doctorat la prestigiosul Massachusetts Institute of Technology . Despre Draghi, Giuliano Noci, profesor de strategii la Politehnică din Milano, spune că „poate, în mod cert, să scoată Italia din criză, cu sprijinul țării și al Parlamentului”.

Foto: By Presidenza della Repubblica, Attribution, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=85449443

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW