Jeremy Corbyn va fi înlocuit după înfrângerea suferită în fața lui Boris Johnson

După înfrângerea istorică suferită în alegerile de la finalul lui 2019, Partidul Laburist din Marea Britanie se pregătește să își aleagă un nou lider în locul lui Jeremy Corbyn, care conduce formațiunea din septembrie 2015, potrivit b1.ro.

Lui Jeremy Corbyn i se reproșează promisiunile prea radicale, indecizia cu privire la ieșirea din Uniunea Europeană sau incapacitatea de a lupta împotriva antisemitismului din rândurile partidului.

Acesta a condus partidul în decembrie 2019 la cel mai prost scor înregistrat din 1935, iar acum partidul cauta o nouă direcție între radicalismul revendicat în ultimii ani și liberalismul asumat în anii Tony Blair.

Astfel, organul executiv al partidului s-a reunit luni pentru a se pune de acord cu privire la calendar și la principalele modalități de alegere a liderului, eveniment prevăzut pentru următoarele luni după plecarea programată a lui Jeremy Corbyn.

În cursa pentru a conduce Partidul Laburist au intrat cinci deputați.

Este vorba de Keir Starmer, 57 de ani, responsabil de trei ani de Brexit în opoziție și unul dintre favoriții aflaţi în cursă. De asemenea, concurează și Clive Lewis, în vârstă de 48 de ani, și alţi trei deputaţi care aspiră să preia conducerea unui partid care nu a fost condus niciodată de către o femeie. Este vorba de Jess Phillips, 38 de ani, multă vreme în sectorul social, Lisa Nandy, 40 de ani, responsabilă pentru energie în partid, și eurofila Emily Thornberry, 59 de ani, care se ocupă de Afaceri Externe pentru opoziție, conform La Libre Belgique.

Cealaltă mare favorită, Rebecca Long-Bailey, în vârstă de 40 de ani, nu a intrat încă oficial în cursă, dar presa se așteaptă în unanimitate la o candidatură din partea celei care este considerată moștenitoarea naturală a lui Jeremy Corbyn.

Liderul partidului este ales de toți cei aproximativ 500.000 de membri, dintre care mulți au sosit recent. Conducerea partidului trebuie să definească termenii de aderare la colegiul electoral, care ar putea influența echilibrul de putere. De asemenea, ea trebuie să stabilească condițiile de eligibilitate a candidaților, în special în ceea ce privește sponsorizările necesare pentru a se prezenta. De la venirea la putere a lui Jeremy Corbyn, sistemul în vigoare acordă din nou un loc important sindicatelor în acest proces.

După stabilirea programului electoral, campania ar trebui să înceapă oficial. Noul lider este de așteptat să preia funcția în luna martie, estimează presa britanică.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW