luni, 1 iunie, 2020
16.1 C
București

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate cu un an

Shinzo Abe, primul ministru al Japoniei, și Thomas Bach, șeful Comitetului Internațional Olimpic (CIO), au ajuns la un numitor comun, astfel că Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi amânate cu un an de zile din cauza pandemiei de coronavirus.

În ultima perioadă, tot mai multe delegații și sportivi au cerut amânarea Olimpiadei, cu toate că Japonia se angajase că va putea organiza competiția de la Tokyo.

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar fi trebuit să aibă loc în perioada 24 iulie – 9 august 2020. Cu toate că vor avea loc în 2021, Jocurile Olimpice se vor desfășura tot sub denumirea inițială: Tokyo 2020.

„În circumstanţele actuale şi bazându-ne pe informaţiile oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, preşedintele CIO şi prim-ministrul Japoniei au concluzionat că ediţia a 32-a a Jocurilor Olimpice, de la Tokyo, trebuie reprogramată dincolo de 2020, dar nu mai târziu de vara anului 2021, pentru a avea grijă de sănătatea sportivilor, a tuturor celor implicaţi în Jocurile Olimpice şi a comunităţii internaţionale”, se arată în comunicatul Comitetului Internațional Olimpic.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Donald Trump vrea amânarea summitului G7, la care să invite și alte state

Președintele american consideră actuala componenţă a G7 "depășită" și are în vedere invitarea la următorul summit, în...

Mii de britanici au protestat împotriva asasinării lui George Floyd

În ciuda restricțiilor impuse pentru contracararea coronavirusului, mii de cetățeni britanici s-au adunat duminică la Londra și...

Ce măsuri de protecție se aplică pe terase și plaje începând de astăzi

Începând cu data de 1 iunie sunt permise activitățile de preparare, servire și consum al produselor alimentare,...

BNR rămâne prudentă

Pentru a impulsiona consumul și a relansa economia, BNR a tăiat dobânda de politică monetară de la...