Joe Biden afirmă că haosul în timpul retragerii trupelor din Afganistan este inevitabil

Președintele Joe Biden a afirmat miercuri, într-un interviu acordat postului american de televiziune ABC News, că nu vede altă modalitate de retragere din Afganistan fără o formă de haos. El a răspuns astfel criticilor numeroase auzite în ultimele zile referitoare la evacuarea haotică a trupeor americane și a personalului aferent, după căderea Kabulului în mâinile talibanilor. La întrebarea dacă retragerea ar fi putut fi gestionată mai bine, președintele Biden a răspuns; „Nu, nu cred că ar fi putut fi gestionată mai bine, iar ideea că am fi putut pleca fără haos nu o văd posibilă”.«Când șeful guvernului afgan ia avionul și fuge din țară, când constați că trupele afgane pe care noi le-am instruit se prăbușesc, ce așteptați»? a adăugat Biden, aruncând de fapt răspunderea pentru haosul creat asupra autorităților din Kabul.

Angajându-se să continue evacuarea, Joe Biden nu exclude posibilitatea menținerii soldaților americani în Afganistan dincolo de data-limită de 31 august, «până când toți resortisanții americani vor fi evacuați». «Noi vom determina momentul respectiv», a subliniat președintele Biden, fără a oferi precizări privindu-i pe afganii care au sprijinit trupele americane și nu reușesc să ajungă la aeroportul din Kabul, fiind împiedicați – în ciuda promisiunilor făcute – de talibani.Țările occidentale reclamă culoare umanitare securizate, fără blocaje și fără violenţe din partea talibanilor, care să permită ajungerea în bune condiții la aeroport, unde personalul străin și afganii ce i-au servit să se poată îmbarca pentru a părăsi țara.


- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. Haosul asta era inevitabil fa Bill Gates fa, ca unde-s robotii tai si intelijenta artificiala AI cu care ziceai ca faci marea resetare a Terrei alaturi de Merkaloaica din Berlina, Macrou si Ursuza Van Der Lemn ? Au ruginit ? Ca ati luat papara de la descultii astia de talibani ! Si ei au aruncatoare de flacari si bazooka si granade Unde-s dronele voastre intelijente cu care executati orice inamic? S-au ciocnit in aer una de alta ? Mare rusine aceasta infrangere catastrofala a armatelor voastre ccare si-o traje in vena cu anticovrigul 19 crezand ca-i cocaina. Am imbuliNATO, cu plandemia asta in care nimeni nu mai crede, nici macar noi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW