Joe Biden și-a oficializat candidatura la președinția Statelor Unite

După un lung suspans și după mai bine de 45 ani de carieră politică, fostul vicepreședinte democrat al lui Barack Obama și-a oficializat în cele din urmă, joi dimineață, candidatura la învestitură Partidului Democrat american pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2020. Este unanimă, la Washington, opinia potrivit căreia Joe Biden, cu reputația să de politician moderat și cu o mare popularitate în rândul alegătorilor, simpatizanților democrați, va fi un candidat de temut în față lui Donald Trump.

În vârstă de 76 ani,fostul vice-președinte al lui Barack Obama devine astfel al 20-lea candidat declarat pentru a purta culorile democraților la scrutinul prezidențial american de anul viitor și al doilea între cei mai în vârstă, după Bernie Sanders(77 ani). D e reamintit că Biden a mai încercat să obțînă candidatura democraților la alegerile prezidențiale din 1988 și 2008.

În fruntea sondajelor

Perioada de gândire a lui Biden înainte de a-și prezența candidatura a fost probabil ceva mai lungă dar, spun oameni politici apropiați lui, cei 45 de ani de carieră politică l-au dus la concluzia privind necesitatea de a sondă opinia alegătorilor, a membrilor și simpatizanților Partidului Democrat, deși este conștient că notorietatea să, reputația să de om politic moderat, de rasambleur a avut și continuă să aibă un impact pozitiv asupra șanselor sale de a obține candidatura Democraților pentru lupta cu Donad Trump. Sondaje de opinie realizate în ulimele luni, în ciuda faptului că nu-și prezentase candidatura, l-au situat în poziții promițătoare pentru învestitură democrată. Considerat om politic de centru , Joe Biden este creditat ,în acest moment, cu 29,3% din voturile pentru obținerea candidaturii democrate, urmat de Bernie Sanders, cu 23% din sufragii. Mult mai departe de ei, sondajele cele mai recente creditează pe senatoarea Kamala Harris cu 8,3% din sufragii, pe tânărul primar moderat Pete Buttigieg cu 7,5% , pe senataorea progresistă Elizabeth Warren cu 6,5% și pe texanul Beto O’Rourke cu 6,3%. Un lucru este sigur, spun apropiați și suporteri ai candidaturii sale, Joe Biden nu se teme să între în lupta contra lui Donald Trump.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW