Joe Biden şi Antony Blinken participă la Summitul Formatului Bucureşti (B9), organizat la inițiativa președintelui Klaus Iohannis

Elena Stanciu (b1.ro)

Preşedintele american Joe Biden şi secretarul de stat Antony Blinken participă, luni, prin videoconferință, la Summitul Formatului Bucureşti (B9) găzduit de președintele Klaus Iohannis împreună cu omologul său polonez, Andrzej Duda, aflat în vizită oficială în țara noastră. 

Reuniunea la nivel înalt este organizată la inițiativa președintelui Klaus Iohannis și este programată, luni, la ora 16.00, ora României.

Joe Biden și Antony Blinken vor participa la reuniune, începând de la ora 10.30, ora locală, potrivit agendei oficiale, citate de News.ro.

La Summitul Formatului Bucureşti (B9) vor lua parte, tot în sistem de videoconferință, șefii de state din Formatul Bucureşti – Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria. La discuții va lua parte și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, ”agenda reuniunii la nivel înalt vizează pregătirea Summitului NATO care va fi organizat la Bruxelles, la 14 iunie 2021, cu accent special pe consolidarea relaţiei transatlantice, a posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, precum şi pe procesul de reflecţie NATO 2030”.

”Reuniunea va avea loc inclusiv în contextul recentelor evoluţii îngrijorătoare de securitate din regiunea Mării Negre. Dialogul şi cooperarea cu partenerii din Vecinătatea Estică, sprijinul pentru consolidarea capacităţilor acestora de apărare, precum şi sporirea rezilienţei NATO, a aliaţilor şi partenerilor în faţa provocărilor actuale de securitate, vor fi, de asemenea, abordate de participanţii la reuniunea de vârf”, au mai transmis reprezentanții Președinției.

Primul Summit B9 a avut loc, în noiembrie 2015, la București.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW