Joe Biden și Klaus Iohannis, anunț important. România și SUA vor colabora pentru implementarea reactoarelor modulare mici

B1.ro

România în parteneriat cu SUA vor colabora pentru implementarea reactoarelor modulare mici (SMR), conform anunțului pe care îl vor face marți președinții celor două țări, Klaus Iohannis și Joe Biden, a anunțat ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu.

„Președintele SUA, Joe Biden, și președintele României, Klaus Iohannis, vor face astăzi un anunț important pentru viitorul energiei din țara noastră! România în parteneriat cu SUA vor colabora pentru implementarea reactoarelor modulare mici (SMR). Cea mai recentă tehnologie nucleară civilă din Europa va fi în România. Pe lângă energie curată, prin intermediul acestui parteneriat se vor crea zeci de mii de locuri de muncă în SUA și în România. Mâine (miercuri, n.r.) voi pleca pentru a participa la COP26, iar joi alături de Secretarul american al Energiei, Jennifer Granholm, vom finaliza acordul anunțat de cei doi șefi de stat”, a scris oficialul, marți seară, pe Facebook.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW