Joe Biden: Vaccinarea este o ”datorie patriotică”. Vaccinul obligatoriu nu înseamnă a controla viețile, ci a le salva

Într-un moment în care numărul contaminaţilor cu Covid-19 este în puternică creștere, iar varianta Omicron este deja dominantă în Statele Unite, președintele Joe Biden a ieșit marți în fața presei și, de la Casa Albă, el a dat asigurări în privința măsurilor corespunzătoare ce au fost luate în fața acestei provocări. El s-a adresat însă și celor care nu sunt încă vaccinați, adeseori din rațiuni politice sau fiind victime ale unor informații neștiințifice, demobilizatoare.

Vaccinarea, a spus președintele Biden, «este o datorie patriotică». În plus față de mijloacele militare mobilizate pentru susținerea sistemului spitalicesc și asigurarea a 500 milioane de auto-teste, Biden s-a adresat direct, pe ton convingător, celeilalte Americi, celei care contestă legitimitatea vaccinării. «Eu, a anunțat Biden, tocmai am primit a treia doză de vaccin, fostul președinte(Trump) l-a primit și el. Este, poate, unul dintre lucrurile rare asupra cărora suntem de acord. Rețineți că cei ce fac rapelul sunt protejați. Alăturați-vă nouă», a lansat Joe Biden.

Omagiu adus vechii administrații și atac împotriva dezinformării

Joe Biden a mers mai departe decât era așteptat în conferința sa de presă de marți. «Grație precedentei administrații și comunității noastre științifice, a spus fără reținere Biden, America a fost una dintre primele țări care au obținut vaccinul». Numai că opoziția față de vaccin în Statele Unite «este frontală». Numeroși republicani au atacat în justiție obligativitatea vaccinării în marile întreprinderi. «Știu că vaccinurile obligatorii nu sunt populare, a afirmat președintele Biden în fața jurnaliștilor, dar eu le impun nu pentru a controla viețile voastre, ci pentru a salva viața voastră și a altora». Domnia sa a deplorat dezinformarea prin televiziune și rețelele de socializare și a calificat drept «imoral» faptul că unele întreprinderi interesate de profit permit difuzarea de minciuni care până la urmă «ucid proprii lor clienți».

Președintele Biden s-a referit îndelung la noua variantă a coronavirusului, Omicronul, despre care a spus că a ajuns majoritar în Statele Unite, reprezentând 73,2% din noile cazuri de contaminați în ultima săptămână. A cerut însă să nu se răspundă cu panică, reamintind că țara nu se mai află în situația din martie 2020, când Covid-19 a invadat solul american semănând moartea și panica. Acum «noi suntem pregătiți», a spus Joe Biden…«Suntem mai puternici deoarece avem forța științei și vaccinurile pentru evitarea bolii și salvarea vieților».

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. Tataie āsta este cu-n picior în groapā și cu mintea pe altā cracā. În loc sā-și ducā urina la analize, sā-și ia tensiunea vorbește prostii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW