11.8 C
București
duminică, 28 februarie

Johnson & Johnson a depus cererea de avizare pentru vaccinul său anti-Covid-19 în UE

Grupul american Johnson &Johnson a cerut deja avizul Agenției europene a medicamentelor (EMA) pentru vaccinul său contra Covid-19, cu speranța de a-l obține până la mijlocul lunii martie.

Acest vaccin prezintă o eficienţă de 57% (în Africa de Sud, unde circulă una din variantele virusului) și de 72% în Statele Unite, a precizat branșa farmaceutică a grupului Johnson &Johnson.  Testarea  vaccinului pe 44.000 de persoane a arătat că produsul este eficient în proporție de 85% pentru prevenirea formelor grave ale maladiei, la 28 de zile după injectare. De asemenea, acest vaccin a demonstrat puterea de  protecție completă împotriva deceselor și a spitalizărilor legate de Covid-19.

Acest vaccin este  mult așteptat în Europa, având în vedere că nu este nevoie decât de o injectare, față de  două pentru Pfizer și Moderna, și pentru că poate fi conservat la o temperatură între 2 și 8 grade. În jur de 200 milioane de doze cu acest vaccin vor fi livrate  Uniunii Europene până la finele acsetui an. De precizat că  gupul  Johnson &Johnson dispune de capacitatea  de a respecta angajamentele luate  pentru aprovizionarea în 2021.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Nu le mai spuneti vacinuri acestor injectii pe care vi le faceti in vena si contin tot felul de chestii ! E posibil sa devina vaccinuri abia in 2023, daca vor fi omologate ca atare, deocamdata sunt injectii !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW