20.4 C
București
joi, 13 mai

Jumătate dintr-un oraș italian, evacuat pentru dezamorsarea unei bombe

Aproape jumătate din populaţia oraşului Brindisi, din sudul Italiei, a fost evacuată, pentru a permite dezamorsarea unei bombe britanice care datează, probabil, din 1941, informează B1 TV. Este vorba despre cea mai mare operaţiune de acest gen din Italia de după sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Bomba, care cântărește peste 200 de kilograme, a fost descoperită în noiembrie în timpul unor lucrări de amenajare a unei săli de cinema.

Misiunea geniştilor este şi mai dificilă, în condiţiile în care aceasta a fost avariată de un excavator în timpul lucrărilor. Peste 1.000 de militari şi 250 de voluntari de la Protecţia Civilă participă la operaţiunea de dezamorsare.

Toţi locuitorii situaţi pe o rază de mai bine de 1,5 kilometri de locul unde a fost descoperită bomba au fost evacuaţi, iar alimentarea cu gaz a fost întreruptă pe o rază de 500 de metri.

În tot acest timp, traficul aerian şi circulaţia feroviară vor fi, de asemenea, întrerupte în zonă.

Evacuarea celor 54.000 de locuitori a început de la ora 5 dimineaţa, cu transferarea celor 217 de deținuţi din închisoarea locală spre o altă pușcărie.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW