-4.1 C
București
miercuri, 20 ianuarie

Un al doilea seism de amploare în California

Un seism cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter a avut loc vineri seară (ora 20,19 locală) în sudul Californiei. Este cel de-al doilea seism de amploare ce a lovit această zonă în ultimele două zile, a anunțat Institutul american de geofizică USGS, care a precizat că acest ultim seism a fost cu mult mai important față de cel din ziua precedentă. Nu sunt, totuși, semnalate victime sau distrugeri majore. Resimțit până la Los Angeles, șocul nu a provocat distrugeri semnificative.

Într-un mesaj difuzat pe Twitter, pompierii din comitatul San Bernardino, situat în apropierea epicentrului seismului, au relatat că au văzut case zguduindu-se, fundații fisurate, ziduri căzute. În localitatea Ridegecrest sunt semnalate incendii, întreruperea aprovizionării cu electricitate. Încă de joi după-amiază, în zona unde avusese loc primul seism, se aflau forțe întărite de salvare pentru eventualitatea unui nou cutremur. Ceea ce s-a și întâmplat. Începând de joi, în localitatea Ridgecrest s-au înregistrat peste 17 replici cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter, plus alte replici (în total 1.200) de intensitate mai mică. Specialiștii americani spun că, la fel ca la alte seisme, există «o șansă din 20» ca un alt seism, mai puternic, să afecteze zona. În acest caz însă, există «o șansă din 10».

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. earthquake 20 JESUS CHRIST 20, EA.R.TH.QUAKE. EA-Elijah, R-Red, TH-Tishbite, QUAKE. The quake of Jesus Christ and Elijah Tishbite in red; CU.TREMUR. CU-Cuie, TREMUR. Tremur de la cuie. Eu tremur de la cuiele care sunt privarea de somn si provocarea durerilor la CREIER din august 2015 pana-n prezent. M-am imbolnavit de inima. Persoanele care-mi fac asta au primit nume de familie:
    CIU.CUR. 8 ILIE 8, CIU-Cuie, CUR-Creierul. Cuie la Creierul lui Ilie.
    PIRL.EA. PIRL-Parleste, EA-Elia. Pirleste pe Elia.
    STAN.CIU. STAN-Satana, CIU-Cuie. Cuiele Satanei etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW