joi, 20 februarie, 2020
6 C
București

Germania: Peste 200.000 de persoane au protestat față de extrema-dreaptă

Protestatari din întreaga Germanie s-au strâns, sâmbătă, la Berlin pentru un marș împotriva rasismului, xenofobiei și extremei-drepte într-unul dintre cele mai mari proteste din țară din ultimii ani.

Organizatorii spun că 242.000 de oameni au participat la demonstrația de sâmbătă, după ce de-a lungul verii în mai multe orașe au avut loc proteste antimigraționiste, înainte de alegerile regionale care au loc duminică în Bavaria. 
Un purtător de cuvânt al Poliției a refuzat să estimeze numărul oamenilor care au participat la marșul organizat de mai multe asociații, sindicate, partide și grupări pentru drepturile omului, inclusiv Amnesty International.
Protestatarii au avut pancarte cu mesaje precum ”construiți poduri, nu ziduri”, ”uniți împotriva rasismului” și ”suntem indivizibili – pentru o societate deschisă și liberă”. Unii au dansat pe muzică pop. 
Sosirea a peste 1 milion de refugiați, mulți din zone de război din Orientul Mijlociu, a crescut sprijinul pentru AfD. 
Grupurile de extremă-dreapta din orașul Chemnitz s-au ciocnit cu poliția și a alergat oameni despre care credeau că sunt străini în luna august, după înjunghirea mortală a unui german de către doi imigranți. Proteste similare au avut loc și la Dresda, dar și în alte orașe estice.
Merkel a acuzat politicienii AfD de folosirea protestelor violente pentru a stârni tensiunile sociale, deși numărul atacurilor violente asupra refugiaților și azilanților au scăzut simțitor în prima jumătate a acestui an. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Calendar

Astăzi La Grand Cinema&More (15.40, 20.45, 22.30), Happy Cinema (16.30, 18.00), Cinemax Veranda (15.50,...

Primul laborator dotat cu inteligență artificială, deschis la Academia de Studii Economice din București, cu sprijinul Microsoft

Microsoft a lansat ieri primul laborator dotat cu inteligență artificială în cadrul Academiei de Studii Economice din București (ASE),...

Valentin Ionescu: ASF și EIOPA, exercițiu comun de evaluare a pieței asigurărilor

Directorul Direcţiei de Strategie și Stabilitate Financiară în cadrul ASF, domnul Valentin Ionescu, a declarat: ”Având în vedere evoluțiile pe piața asigurărilor și timpul trecut...

TRENDING

A fost stabilit calendarul Evaluării Naționale 2020

Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat calendarul, respectiv...

De un sfert de veac, Camera bucureșteană premiază excelența în afaceri

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti...