Kim Jong-un: Coreea de Nord trebuie să fie gata atât pentru dialog, cât și pentru confruntarea cu Statele Unite

Kim Jong-un a subliniat joi, în cadrul unei plenare a Comitetului Central al Partidului Muncii din Coreea (PTC), că țara sa trebuie să fie pregătită atât pentru dialog, cât și pentru o confruntare cu Statele Unite, informează agenția de presă nord coreeană KCNA. El a trecut în revistă și a făcut o evaluare a schimbărilor majore intervenite recent pe scena politică internațională și a contextului politic exterior țării sale, dar și o analiză în detaliu a politicii americane față de Coreea de Nord. Potrivit KCNA, Kim Jong-un „a clarificat contra-acțiunea strategică și tactică adecvată”, precum și direcția activităților nord-coreene în cadrul relațiilor cu Statele Unite în perioada următoare și a „subliniat necesitatea de a fi pregătiți atât pentru dialog, cât și pentru confruntare, în special a fi pregătiți deplin pentru confruntarea în scopul păstrării demnității țării și al apărării intereselor pentru o dezvoltare independentă a țării și de a garanta în manieră fiabilă un climat pașnic și securitatea țării”. El a subliniat de asemenea necesitatea întăririi și mai mult a poziţiei strategice și a rolului activ al țării sale, precum și crearea unui context exterior favorabil prin inițiative proprii, „concentrând eforturile în vederea preluării unui control stabil asupra situației în peninsula coreeană”, mai relevă agenția de presă nord-coreeană.

Plenara CC al Partidului Muncii din Coreea, mai informează KCNA, a pus de asemenea în discuție „chestiuni privind stabilizarea și promovarea condițiilor de viață ale poporului în complicata conjunctură actuală”.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. ” … cât și pentru confruntarea cu Statele Unite „. Pe vremuri … mai era un tantalau care-l ameninta pe Gorbaciov ca, //daca vrea, tranteste un „Vietnam” in Balcani … ce n-a vazut lumea si pamantul//.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW