9.8 C
București
marți, 20 octombrie

Kim Jong-un s-ar afla într-o “stare vegetativă”

O informație dată publicității de săptămânalul japonez “Shukan Gendai” anunță că liderul nord-coreean Kim Jong-un s-ar afla într-o “stare vegetativă”, după “eșecul unei intervenții chirurgicale”.

Paralel cu noianul de știri, zvonuri contradictorii ce au circulat în ultimele zile referitor la starea de sănătate a liderului nord-coreean, publicația japoneză amintită oferă o prețioasă informație potrivit căreia un membru al unei echipe medicale chineze sosite în ajutorul liderului nord-coreean a oferit unele detalii confirmând o posibilă degradare a stării de sănătate a pacientului. Un element în plus, cu semnificație, oferit de aceeași publicație este precizarea că delegația medicală chineză era condusă de un înalt responsabil al Departamentului pentru relații internaționale al PC Chinez.

“Daily NK”, un site gestionat de nord-coreeni refugiați în Coreea de Sud, a difuzat o informație în care susține că liderul nord-coreean a fost operat în luna aprilie pentru probleme cardio-vasculare cauzate de “tabagism, obezitate și oboseală” și că acum s-ar afla în convalescență. Surprinzător, surse sud-coreene “minimalizează” știrile despre situația foarte gravă în care s-ar afla Kim Jong-un. Un înalt responsabil sud-coreean citat de agenția de presă Yonhap a declarat, sub anonimat, că nu este adevărat că liderul de la Pyongyang ar fi grav bolnav.

Potrivit agenției Reuters, lângă Kim Jong-un ar fi venit nu una, ci mai multe echipe medicale chineze. Nu este însă clară misiunea funcționarilor și a medicilor chinezi. Ministerul chinez al Afacerilor Externe nu a dorit să răspundă solicitării agenției Reuters de a explica motivul deplasării atâtor medici în ajutorul lui Kim Jong-un. Reuters reamintește însă că în cursul săptămânii trecute, CNN anunța, citând surse ale serviciilor de informații, că liderul nord-coreean s-ar afla realmente în “situație critică”, după o operație pe cord.


Foto: By http://www.president.go.kr/Cheongwadae / Blue House – http://www.president.go.kr/Cheongwadae / Blue House, KOGL Type 1, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=71154687

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Proorociri: liderul suprem al Coreii de Nord, Kim Jong-Un se va vindeca si isi va conduce tara pana la sfarsitul vietii, la fel ca parintele si bunicul sau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW