20.8 C
București
marți, 18 mai

Moody’s: Perspectiva de ţară a României, de la stabil la negativ

Și Fitch a înrăutăţit vinerea trecută, de la stabilă la negativă, perspectiva ratingurilor municipiilor Bucureşti, Braşov, Oradea şi Buzău, şi a confirmat ratingurile pentru datoria pe termen lung în valută şi monedă locală ale oraşelor respective la ”BBB minus”.

Agenția de rating Moody’s a revizuit perspectiva de ţară a României, schimbând încadrarea de la stabil la negativ. Cauza invocată este deteriorarea structurală a finanțelor publice pusă mai ales pe seama viitoarei creșteri a punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie. Al doilea motiv de degradare invocat este înrăutăţirea poziției României pe piețele externe în ce privește datoria pe termen scurt în valută.

Și Fitch Ratings a degradat, de la stabilă la negativă, perspectiva ratingurilor municipiilor Bucureşti, Braşov, Oradea şi Buzău, şi a confirmat vineri ratingurile pentru datoria pe termen lung în valută şi monedă locală ale oraşelor respective la ”BBB minus”. Decizia vine după ce, săptămâna trecută, Fitch a revizuit perspectiva de rating a României, de la stabilă la negativă, pe fondul impactului răspândirii COVID – 19 asupra finanţelor publice în perioada următoare, dar a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-F-3, pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală.

.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW