Klaus Iohannis a promulgat Legea bugetului asigurărilor sociale de stat: ,,Pensionarii nu trebuie să sufere din cauza incompetenței și indiferenței PSD”

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru Legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

‘Am decis să promulg Legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Pensionarii nu trebuie să sufere din cauza incompetenței și indiferenței PSD. Dacă legea nu ar fi promulgată acum, pensionarii ar fi direct afectați (…) Reiau socilitarea adresată Guvernului și Parlamentului: asigurați-vă că sumele pentru plata integrală a pensiilor să fie prevăzute în buget, ca finanțarea acestor cheltuieli se face cu respectarea legii, sumele să fie incluse în buget în totalitate. Calculele arată că lipsesc aproape 1,4 miliarde de lei pentru acoprerirea în integralitate a pensiilor pe 2019. Practica de completare a sumelor la rectificări sau orice alte artificii contabile PSD nu mai reușesc să convingă pe nimeni. Practica recentă a Guvernului de a majora pensiile în septembrie este un alt mod de a vinde iluzii. Creșterea pensiilor ar fi trebuit și ar fi putut să se producă mai devreme potrivit prevederilor legale”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, seful statului a criticat din nou proiectul de buget pe 2019: „Faceţi un buget pentru bunăstarea ţării, nu pentru bunăstarea PSD“.

,,Românii au tot dreptul să știe cum stau lucrurile în realitate cu bugetul țării”

,,Românii au tot dreptul să știe cum stau lucrurile în realitate cu bugetul țării. Deși avea obligația legală să finalizeze și să trimită bugetul în Parlament cel târziu până în data de 15 noiembrie anul trecut, Guvernul PSD nu a fost în stare să facă asta.

Bugetul a fost trimis Parlamentului abia în februarie, cu o întârziere de 3 luni, așa că să nu mai țipe PSD la televizor că cineva le întârzie bugetul. Declarațiile mincinoase și fuga de responsabilitate nu pot ascunde evidența: PSD este unicul vinovat de situația în care ne găsim și de faptul că la jumătatea lunii martie nu avem buget.

După ce că a întârziat inadmisibil de mult, Guvernul pesedist nu a fost capabil nici măcar să vină cu un buget realist, axat pe prioritățile României, ci a propus ceea ce am numit «bugetul rușinii naționale». E drept că este un buget foarte bun pentru creșterea prosperității PSD, dar nu a României.
Veniturile bugetului de stat sunt supraevaluate și incerte, în timp ce cheltuielile arată o preocupare vădită pentru finanțarea partidului și a clientelei sale – vorbesc, desigur, de partidul PSD -, și nu pentru asigurarea bunei funcționări a statului în beneficiul cetățeanului”, a spus Iohannis.

Președintele i-a acuzat pe social-democrați că au uitat un principiu de bază al democrației și i-a sfătuit ca, în cazul în care nu sunt în stare să îl respecte, să plece de la guvernare, potrivit B1.

”Guvernarea PSD a eșuat, iar cei care vor plăti pentru a acoperi dezastrul produs sunt, din păcate, cetățenii. Tocmai categoriile sensibile, precum pensionarii, vor fi cele mai afectate de spirala creșterii prețurilor, de inflația galopantă, de lipsa investițiilor în sănătate.

Din cauza PSD, dezvoltarea României din ultimii ani a rămas mult în urmă. Și rezultatele se văd. Este culmea eșecului să nu reușești să aduci dezvoltare prin investiții majore în spitale, autostrăzi, în școli, într-o perioadă în care economia crește și oportunități există.

PSD a uitat un principiu de bază al democrației – când guvernezi, o faci în primul rând pentru țară, nu pentru tine! Dacă nu este capabil să respecte acest principiu, și dovedește în fiecare zi că nu este, să plece de la guvernare!” a mai spus Klaus Iohannis.- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW