13 C
București
vineri, 26 februarie

Klaus Iohannis, întâlnire importantă cu Theresa May. “Acordul de Brexit nu poate fi renegociat”

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni în marja summitului de la Bruxelles la care participă în acest zile cu premierul britanic Theresa May. Această întrevedere este una extrem de importantă în condiţiile în care Brexitul ar trebui să se finalizeze în mandatul României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Şeful statului a precizat că în această întâlnire o va încuraja pe Theresa May în contextul tensiunilor extrem de puternice privind acordul de Brexit, dar a subliniat că acordul încheiat deja cu Marea Britanie cu Uniunea Europeană nu mai poate fi renegociat.

“Am de gând să mă întâlnesc cu doamna May, o bilaterală scurtă, ca să o încurajez un pic. Noi ne dorim un acord, Uniunea își dorește acest acord, dar nu poate fi renegociat”, a declarat Klaus Iohannis, la Bruxelles.

Preşedintele Iohannis a subliniat că Uniunea Europeană va dori să aibă în continuare o relaţie foarte bună cu Marea Britanie.

“Aici lucrurile sunt foarte clare, însă dorim să dăm toate asigurările care se pot da, asigurări politice că dorim să mergem mai departe, dorim o relație viitoare foarte bună. Temerea în Marea Britanie este că vom împinge renegocierea unui acord ac calendam. Nimeni nu are astfel de intenții. Este o chestiune teoretică, juridică, dar noi nu ne dorim așa ceva. Asta vrem să explicăm părții britanice, că vrem o relație bună, vrem o relație viitoare care funcționează foarte bine. Aceste asigurări putem să le dăm fiecare în parte”, a adăugat Iohannis.

De altfel şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a transmis că acordul privind Brexitul nu poate fi renegociat şi a cerut britanicilor să transmită mai clar ceea ce îşi doresc privind Brexitul.

Juncker a transmis că Uniunea Europeană va intensifica pregătirile pentru scenariul ieșirii Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord.

Parlamentul britanic va vota dacă aprobă sau nu acordul dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, pe tema Brexit, până la data de 21 ianuarie.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW