Klaus Iohannis, scrisoare către Joe Biden la 20 de ani de la atentatele din 9/11: „Suntem alături de poporul american”

Vladimir Ionescu (b1tv.ro)

După atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, suferința comună s-a transformat în solidaritate și un țel comun, în Statele Unite și peste tot în lume, în țările Aliate și partenere, inclusiv în România, se arată în scrisoarea pe care i-a transmis-o Klaus Iohannis omologului său american, Joe Biden, cu ocazia comemorării a două decenii de la atacuri.

La 20 de ani de la atentatele teroriste care au marcat lumea, B1 TV va difuza două documentare-eveniment„102 minute care au schimbat America”, un film care a câștigat patru premii Emmy, și „America după 11 septembrie”, o producție de referință ce sintetizează cele două decenii care au urmat.

Scrisoarea trimisă de Klaus Iohannis lui Joe Biden la 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie:

Stimate domnule Președinte,

Astăzi, la 20 de ani de la teribilele atacuri din 11 septembrie 2001, gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor, către supraviețuitori, salvatori și toți cei ale căror vieți au fost afectate de acel act criminal, de ură.

După atentatele teroriste, suferința comună s-a transformat în solidaritate și un țel comun, în Statele Unite și peste tot în lume, în țările Aliate și partenere, inclusiv în România. Hotărârea generală de a face față provocărilor comune rămâne o lecție valoroasă, mereu relevantă, într-o perioadă în care cu toții ne confruntăm în continuare cu amenințări atât din partea unor actori statali, cât și non-statali.

În această zi de comemorare, suntem alături de poporul american și ne reafirmăm hotărârea de a combate terorismul și extremismul violent, indiferent de ideologie, și de a spori reziliența societăților noastre prin consolidarea acelor valori comune care stau la baza acestora și care le întăresc – democrația, drepturile omului, libertatea de exprimare, statul de drept.

Vă rog să primiți, domnule Președinte, asigurarea deosebitei mele considerații.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. In marea iubire pe care o avem fata de fratele american , guvernul meu se angajaza sa ia credite cu dobanda cat mai mare , de la finanta americana , cu care sa platim pensiile speciale , mancarea si utilajele importate din Germania , Austria, Hungaria ;gazele de la rusi si castravetii de la bulgari . Asta-i tara ce o pastoresc de 16 ani impreuna cu Bessescu si oamenii lui. Vanzarea patrimoniului ramas o voi aranja mai incolo , ca incep a se destepta iobagii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW