11.5 C
București
miercuri, 21 octombrie

Klaus Iohannis, un nou atac la Parlament și PSD

Klaus Iohannis a avut astăzi o nouă ieșire neconstituțională la adresa Parlamentului României, deși într-un stat democratic cum se pretinde a fi România, ar trebui să funcționeze separația puterilor în stat.

Mai mult, pentru a acoperi lipsa de coerență și incompetența guvernului care a trimis în Parlament o lege de sorginte stalinistă, Iohannis atacă PSD și Senatul pentru că discută pe larg articolele din aceasta.

Pentru Iohannis doar PSD e vinovat de orice

Într-un discurs șocant de obtuz pentru un președinte de țară, Iohannis spune: „Sunt siderat de felul în care PSD a reacţionat şi reacţionează în Parlament acum când este în discuţie o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave şi carantinarea persoanelor. (…) PSD tergiversează această discuţie”.

Pentru Iohannis libertatea de opinie nu există

Mai mult, Iohannis îi atacă și pe cei care au o altă părere cu privire la Covid-19.

„Este greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la televizor şi pe stradă şi spun că nu este niciun pericol, că putem să ne relaxăm, că de fapt boala aceasta este una uşoară, ba alţii adepţii chiar unor teorii conspiraţioniste spun că nici nu există boala”, spune Iohannis.

România testează insuficient

Conform datelor oficiale România este una dintre țările europene care testează foarte puțin, iar legea carantinării în forma trimisă la Parlament nu va face decât să ducă la o lipsă totală de interes a populației privind testarea benevolă.

Astfel, România ocupă abia locul 33 în Europa, cu un număr de 45,157 de teste efectuate la 1 milion de persoane, aproape la același nivel cu Polonia care ocupă locul 32 și care a efectuat 47,916 de teste la 1 milion de oameni.

Cele mai multe teste au fost realizate de Insulele Feroe, 505,504 de teste la 1 milion de persoane, iar cele mai puține de Albania cu doar 10,194 teste la un milion de persoane.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW