sâmbătă, 15 august, 2020
21.6 C
București

Franța: un 14 iulie marcat de pandemia de Covid-19

Tradiţionalele ceremonii prilejuite de Ziua Națională a Franței au fost, anul acesta, adaptate la criza sanitară prin care trece țara ca urmare a pandemiei. Cu atât mai mult, din cauza semnalelor din ultimele zile privind riscul tendinței de creștere a cazurilor de contaminare. Președintele Emmanuel Macron și-a propus ca în chiar această zi să se adreseze națiunii , în cadrul unei întâlniri cu ziariști ai presei franceze pentru a prezenta un bilanț al luptei cu coronavirusul, dar și pentru a puncta orientările politice și economice ale perioadei post-Covid.

La 14 iulie, în Franța au loc tradiționalele defilări militare de Champs Elysées din Paris. Anul acesta, la această defilare au luat parte doar 4.000 militari francezi și străini. Au lipsit însă blindatele și trupele terestre. Ceremonia a fost concentrată în Place Concorde, la care au luat parte 2.000 persoane și 2.500 invitați. Ceremonia, care de această dată a fost scurtă, de doar o oră, a fost transmisă în direct de toate posturile de televiziune și radio. Imnul național și patrula aeriană a Franței nu au lipsit din programul ceremoniei.

Un omagiu special a fost adus serviciului de sănătate al armatelor, precum și personalului medical civil care s-a aflat în linia întâi a luptei cu coronavirusul,

prioritar îngrijitoarele și îngrijitorii din spitalele cu bolnavi loviți de virusul ucigaș. Tradiționalele focuri de artificii au fost fie fără public (cel de la Tour Eifel), reduse ca amploare, fie anulate, iar balurile pompierilor organizate în fiecare zi de 14 iulie au fost de asemenea suspendate, evitându-se astfel adunări cu un număr mare de persoane.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Polonia, în recesiune, pentru prima oară de la căderea comunismului

Cu cele 38 milioane de locuitori, Polonia este considerată de analiștii economici europeni de departe cea mai...

Acord de pace între Israel și Emiratele Arabe Unite. Palestinienii se consideră “trădați”

Acordul privind normalizarea relațiilor dintre Israel și Emiratele Arabe Unite, încheiat joi seară, sub egida Statelor Unite,...

ROBOR este în scădere. Ce se întâmplă cu ratele Prima Casă

Pe data de 5 august, Banca Națională a României (BNR) a redus dobânda de politică monetară de...