Kovesi, din nou la audieri LIVE VIDEO

Fosta șefă a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Coduța Kovesi, a fost din nou chemată joi la audieri, ora 13:00, la Secția specială de investigare a magistraților, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Este vorba despre dosarul aducerii în țară a fostului director al FNI, Nicolae Popa, cel în care a fost denunțată de Sebastian Ghiță, anunță Antena 3.

Fosta sefa a DNA a mai fost audiată pe 15 februarie de procurorii Secţiei speciale de investigare a magistraţilor, într-un dosar în care este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă.

De asemenea, miercuri, aceasta s-a prezentat la Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM), unde mai are două acțiuni disciplinare.

În 2011, fostul deputat PSD Sebastian Ghita susţinea că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să achite suma de 200.000 de euro pentru repatrierea din Indonezia a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare, informează Agerpres.

,,Din probele administrate până în prezent în această cauză s-a reţinut următoarea situaţie de fapt – în cursul anului 2011, fostul procuror general al PÎCCJ ar fi pretins şi primit suma de 268.689,36 lei de la persoana vătămată (Sebastian Ghiţă – n.r.) în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor sale de serviciu, acte constând în extrădarea unei persoane condamnate, care fusese localizată în Indonezia – Jakarta. (…) În perioada 2010 – aprilie 2011, aflându-se în exercitarea funcţiei de procuror general, Laura Codruţa Kovesi ar fi implicat instituţia pe care o conducea în procedura extrădării lui Nicolae Popa, cu încălcarea dispoziţiilor art. 10 din Legea 302/2004, care reglementează competenţa autorităţilor centrale române în materie penală, a dispoziţiilor art. 70 şi următoarele din Legea 304/2004, care reglementează organizarea şi atribuţiile Ministerului Public, şi ar fi dispus suportarea cheltuielilor de transport pentru persoanele care aveau obligaţia să asigure aducerea în ţară a lui Nicolae Popa şi care făceau parte din Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul IGPR, precum şi a unei persoane care făcea parte din cadrele active ale SRI”, arăta procurorii SIIJ.

Kovesi, audiată din nou la Secția Adinei Florea

Fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost din nou chemată la audieri la Secția de investigare a magistraților.

Publicată de Epoch Times Romania pe Joi, 28 martie 2019

Sursa video: Epochtimes

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW