Kovesi: ,,Este o măsură pentru a-mi închide gura”

Fostul procuror-sef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat vineri, după ce a fost la Poliţie pentru a semna controlul judiciar, că se încearcă prin orice mijloace să nu ocupe funcţia de şef al Parchetului European şi a subliniat că este parte a unei campanii „de hărţuire şi intimidare”, potrivit Agerpres.


Laura Codruta Kovesi a fost întrebată, în faţa Secţiei 18 Poliţie, de jurnalisti dacă măsura preventivă a controlului judiciar îi va afecta şansele de a ajunge primul procuror-sef al Parchetului European.

,,Nu am voie să vorbesc despre această măsură preventivă. Dacă ne referim la candidatură, repet ceea ce am spus în mai multe rânduri. În urma evaluării comisiei tehnice am ieşit pe primul loc. În acest moment, se derulează nişte negocieri între Parlament şi Consiliu. O să vedem care va fi finalul, o să vedem dacă tot ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă va afecta sau nu această procedură. Este foarte evident şi mie îmi este clar că tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni are legătură cu participarea mea în această procedură. Se încearcă prin orice mijloace oprirea mea de a ocupa această funcţie pentru care am candidat şi am ieşit prima într-o procedură în care au fost înscrişi mai mulţi procurori din Europa. Este evident că sunt parte a unei campanii de hărţuire, de intimidare. Sunt un semn pentru toţi ceilalţi colegi din sistem care vor să îşi facă treaba, dar în egală măsură sunt foarte convinsă că procurorii şi judecătorii îşi vor continua treaba şi nu se vor lăsa intimidaţi”, a mai spus fosta sefa a DNA, conform sursei citate.

Kovesi a fost pusă, joi, sub control judiciar. La plecarea de la secţia specială, fosta şefă DNA a arătat că procurorul i-a interzis să facă declaraţii publice despre dosar sau audierile la care a luat parte. De asemenea, aceasta a mai fost pusă sub învinuire în alte două dosare aflate pe rolul secţiei speciale: cel privind aducerea în ţară a lui Nicolae Popa din Indonezia şi cel privind acuzaţia de „represiune nedreaptă” în dosarele de la DNA Prahova.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW