13.9 C
București
luni, 17 mai

La Belgrad: 22.000 de sârbi au manifestat împotriva regimului lui Vucic

Și sâmbăta aceasta, a 10-a consecutiv, în jur de 22.000 de cetățeni ai Belgradului au manifestat împotriva regimului autoritar al lui Aleksandar Vucic și a politicii economice a acestuia. Manifestații similare, transmite corespondentul la Belgrad al RFI, au avut loc și în alte 20 de localități din Serbia.

La Belgrad, relatează corespondentul RFI, manifestația a avut inițial forma unui marș pașnic împotriva agresării unui lider al opoziției. Ulterior, numărul participanților la manifestație a crescut considerabil, depășind 22.000 de sârbi – tineri, bătrâni, familii venite cu copiii lor – nemulțumiți de politica economică promovată de regimul Vucic, de modul autoritar în care guvernează. «Suntem uniți, poporul face tot ce-i stă în putere pentru a forța o schimbare pe cale pașnică în administrarea țării», a declarat corespondentului RFI un manifestant. «Mulți dintre noi avem diplome universitare, dar nu avem loc de muncă, pur și simplu deoarece nu avem carnet de membru al partidului președintelui Vucic (SNS – Partidul Progresist Sârb), a declarat de asemenea o participantă la protest. Parlamentul, a mai spus un alt manifestant, nu funcționează, puterea este deținută de politicieni cu diplome false. Aceștia trebuie să plece». Până de curând, astfel de manifestații anti-Vucic erau trecute sub tăcere de presa aflată sub controlul puterii, spune corespondentul RFI. Sâmbăta aceasta, presa, televiziunile fidele puterii au criticat manifestațiile, susținând că ele «sunt finanțate cu bani negri». Se pare însă că aceste manifestații l-au forțat pe Vucic să reacționeze, organizându-și un turneu în diverse regiuni ale țării pentru a intra în contact cu cetățenii. Surse informate din opoziție, citate de RFI, spun că nu este sigur că acest demers va fi suficient pentru calmarea situației la Belgrad, în condițiile în care numărul manifestanților este în continuă creștere de la o sâmbătă la alta.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. BELGRAD 7 HRISTOS 7; Belgrad 7/14 HRISTOS 7, MARIA 14; B.EL.GRAD. B-13 Enoriași, EL-Elia, GRAD-Grade. Enoriașii 13 sub gradele (temperatura vremii) Lui Hristos și Elia.
    SERBIA 15 Dumnezeu 15; SE.R.B.IA. SEB-Sabie, RIA-Rai. Sabie din Rai. Sabia mea grecească, fabricată în China și cumpărată de la Winmarkt Omnia din orașul Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW