La Liga vs Premier League – care este cea mai tare ligă de fotbal din Europa?

Fotbalul european nu ar fi la fel fără două dintre cele mai puternice campionate de pe bătrânul continent: La Liga (Spania) și Premier League (Anglia). 

Pe întreaga durată a programului competițional, milioane de fani din întreaga lume urmăresc săptămânal meciurile din cadrul celor două competiții, iar motivele pentru care acestea sunt atât de populare nu sunt deloc puține: cei mai talentați jucători din lume, cei mai buni manageri de club, cele mai frumoase și cele mai gălăgioase galerii de fotbal. 

Dacă ar fi să alegi între La Liga și Premier League, pe ce campionat ai paria la finalul unui sezon plin de meciuri spectaculoase?

Ce trebuie să știi despre La Liga?

La Liga (sau Primera Division) este principala competiție fotbalistică a Spaniei. Startul acestui campionat de fotbal din Peninsula Iberică a fost dat în 1929, iar de atunci și până în prezent, La Liga a oferit fanilor spanioli ai fotbalului (însă și celor din lumea întreagă) o mulțime de momente pline de bucurie. În total, cele mai bune echipe spaniole au adus acasă un număr impresionat de 18 trofee UEFA Champions League: Real Madrid (13); Barcelona (5). Este un număr impresionant de trofee, ce urcă Spania pe prima treaptă a clasamentului pe țări, în privința câștigării celui mai important trofeu continental între cluburi.

“Galacticii” și “Extratereștrii” nu sunt singurele echipe spaniole de temut în competițiile europene, pentru că alte nume precum Atletico Madrid, Valencia și Sevilla au obținut și acestea rezultate remarcabile în ultimii ani. De altfel, Sevilla deține în continuare titlul de “Câștigătoarea celor mai multe ediții Europa League”, cu un număr de 5 trofee. 

Dacă vrei să îi vezi în acțiune pe unii dintre cei mai buni jucători din lume ai momentului  trebuie să urmărești meciurile din La Liga, un campionat despre care experții afirmă că este, fără discuție, unul dintre cele mai puternice din întreaga lume! 

Ce trebuie să știi despre Premier League?

The English Premier League (EPL), cunoscută înainte de 1992 sub denumirea de Football League First Division, este cea mai veche ligă de fotbal din lume, precum și cea mai urmărită competiție internă din întreaga lume. Din acest motiv, Premier League este și cea mai bogată ligă de fotbal din lume, din punct de vedere al drepturilor de televizare.

Conform statisticilor UEFA, Premier League ocupă poziția a doua în topul celor mai multe ediții Champions League câștigate, cu un număr de 13 trofee: Liverpool (6); Manchester United (3); Nottingham Forest (2); Aston Villa (1); Chelsea (1). 

Mai mult decât atât, fanii Premier League au șansa de a-i vedea jucând sub culorile echipelor preferate pe cele mai mari superstaruri ale fotbalului internațional: Sergio Agüero (Manchester City); Mohamed Salah (Liverpool); Harry Kane (Tottenham Hotspur), iar lista poate continua. Tot în Premier League antrenează unii dintre cei mai buni manageri din fotbalul internațional: Jurgen Klopp (Liverpool), Josep Guardiola (Manchester City), etc. 

La Liga sau Premier League?

Cele două competiții interne de fotbal se află în inimile celor care urmăresc fotbalul cu o pasiune de nedescris, iar din programul cu evenimente al marilor agenții online de pariuri (vezi Betano) meciurile din La Liga si Premier League sunt nelipsite. Care este cel mai spectaculos campionat? Părerile sunt împărțite, pentru că fiecare dintre cele două oferă cate ceva unic. 

Iar atunci când în cadrul unei competiții europene, o echipă engleză întâlnește una spaniolă, spectacolul este total. Forța campionatului englez întâlnește creativitatea spaniolă, într-un meci cu manageri de top pe bancă, superstaruri în teren și o atmosferă de nedescris în tribune. Cum spuneam și la începutul acestui articol, fotbalul european nu ar mai fi la fel fără La Liga și Premier League. 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW