20.8 C
București
marți, 18 mai

La Tunis, dublu atac sinucigaș împotriva ambasadei americane

Joi, 6 martie, în fața ambasadei Statelor Unite din Tunis a avut loc un dublu atentat sinucigaș soldat cu rănirea unui civil, a cinci agenți de poliție ce asigurau securitatea misiunii diplomatice respective şi moartea a doi agresori.

Explozia, au relatat martori oculari, s-a produs aproape de miezul zilei, în imediata apropiere a clădirii ambasadei americane. Doi agresori au fost uciși, a confirmat Ministerul tunisian de Interne într-un comunicat. Circumstanțele atentatului sunt deocamdată neclare. Un oficial al poliției a declarat pentru France Presse că unul dintre autorii atacului a murit încercând să forțeze intrarea în ambasadă. Un alt kamikaze circula cu o motocicletă. Poliția s-a deplasat imediat la locul atacului, survolat de un elicopter.

Ultimul atentat în Tunisia a avut loc la sfârșitul lunii iunie 2019, când un dublu atac sinucigaș a vizat forțele de poliție din centrul Tunisului și din fața unei cazărmi din capitala țării. Revendicate de Statul islamic, atacurile respective au resuscitat spectrul violențelor din 2015-2016 care au traumatizat considerabil țara. Tunisia se află în stare de urgență începând din noiembrie 2015, după un atac sinucigaș împotriva gărzii prezidențiale din Tunis soldat cu moartea a 12 agenți de poliție. Și acest atentat a fost revendicat de grupul Statul islamic.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW