20.4 C
București
joi, 13 mai

Brexit: Michel Barnier, îngrijorat de divergențele existente în continuare între UE și Regatul Unit

Michel Barnier, negociatorul-șef din partea Uniunii Europene cu Londra privind viitoarele relații comerciale cu Regatul Unit, și-a exprimat „îngrijorarea” în legătură cu divergențele grave și numeroase existente în continuare la negocierile deja începute cu Londra privind viitoarele relații între UE și Londra.

Într-o declarație pentru presă după prima rundă a negocierilor Bruxellesului cu Londra, Michel Barnier a spus: „Sincer vorbind, există mai multe divergenţe, chiar divergenţe foarte serioase”. În ceea ce privește capitolul din viitorul acord referitor la pescuit, un subiect extrem de sensibil pentru mulți membri ai UE, în primul rând pentru Franța, Michel Barnier a ținut să precizeze că propunerea britanică privind negocierea cu UE în fiecare an a accesului în apele britanice este „impracticabilă”.

Dezacord în privința rolului Curții europene de justiție

Barnier a enunțat și alte obstacole existente în discuțiile cu Londra, în special cel privind rolul Curții europene de justiție în cazul unui conflict legat de punerea în aplicare a viitorului acord, precum și referitor la condițiile de concurență. Și mai important: Regatul Unit a informat Uniunea Europeană că nu dorește negocierea unui acord „special” în materie de „politică externă și de apărare”.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW