Laptop sau Desktop?

Avântul tehnologic din ultimii ani a făcut ca performanța multor laptop-uri să concureze cu capacitățile unor unități desktop chiar bine echipate, oferind însă avantajul imens al mobilității. Poți face orice, de oriunde. Mai mult, un laptop în rate ultra performant poate fi acum achiziționat cu ușurință chiar și de împătimiții jocurilor. Și atunci pentru ce mai avem nevoie de desktop-uri?

În rândul utilizatorilor de masă avantajele pe care le oferă laptop-urile depășesc de cele mai multe ori rigiditatea unui Desktop. Însă nici piața acestora nu e pierdută. Ba din contră, în mediul profesional și industrial sunt la căutare mai mult ca niciodată.

Pentru că oferă și capacități de procesare necesare mediilor ce lucrează cu pachete imense de date, desktop-urile sunt de neînlocuit într-un studio de design sau arhitectură, de exemplu. Ca să nu mai vorbim de birourile de dezvoltare ale inginerilor ce lucrează la aceste nenumărate tehnologii de care ne bucurăm în prezent.

Deși tendința evidentă de orientare este spre laptop-uri, desktop-urile mai pot fi însă utile și utilizatorilor casnici, deocamdată. Pentru folosirea echipamentelor VR, de exemplu, sunt chiar imperios necesare, pentru că puterea de procesare pe care o pot oferi este net superioară tuturor celorlalte tehnologii ce angrenează în prezent această nișă.

Există și în această privință tot mai multe opțiuni mobile, dar pentru o imersare cu adevărat autentică în aceste lumi ale viitorului, deocamdată, e încă nevoie de aceste echipamente mai voluminoase.

De asemenea, dacă ai o pasiune pentru editare video sau foto, mult mai recomandat este o unitate de birou, pentru că vei avea nevoie de o placă grafică performantă și răcită, care să poată face față solicitărilor de procesare ale filmulețelor tale.

Sunt tot mai multe opțiuni și de laptop-uri cu capacități mai mult decât rezonabile de editare foto-video, dar sunt nejustificat de scumpe, dacă nu ai nevoie să faci asta alergând între platouri de filmare sau studiouri. 

În consecință, cel mai important în această alegere este să-ți evaluezi cât mai bine necesitățile personale și să ai eventual în vedere și pasiuni pe care ți-ar plăcea să le dezvolți. Opțiuni ai nenumărate, indiferent spre care direcție înclini, iar prețurile, deși mari pentru configurații foarte performante, pot fi amortizate cu ușurință dacă faci și ceva productiv cu ele.

Dar, oricum, cu un card bun precumCardAvantaj, nu prețul ar trebui să fie criteriul după care să îți alegi un instrument pe care îl folosești foarte multe ore, zi de zi. Alege informat, cu înțelepciune.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW