7.5 C
București
marți, 20 octombrie

Laude-Reut – Noul an şcolar sub un nou nume, dar cu aceeaşi misiune în educaţie

Astăzi a fost dat startul unui nou an şcolar, iar copiii, alături de părinţi şi profesori, au păşit cu forţe noi într-un nou an academic. Mesajele motivaţionale au fost nelipsite, la fel şi emoţiile tuturor.

Festivitatea de deschidere a noului an școlar a avut loc la Complexul Educațional LAUDE-REUT, în sediul din Bulevardul Mircea Vodă nr. 20-22, începând cu ora 9.00 la grădiniță, ora 10.00 la primar și gimnaziu și ora 11.00 la liceu, unde s-a inaugurat și noua clădire.

Anul şcolar 2018-2019 debutează în Noul An Evreiesc 5779, sub titulatura LAUDE-REUT, ca urmare a dobândirii autonomiei instituționale în data de 16 martie 2016, când ambasadorul Ronald S. Lauder a acordat autonomie Complexului Educațional Lauder-Reut, pentru îndeplinirea tuturor criteriilor de performanță în educație stabilite de fondatori.

Începând cu 1 septembrie 2018, școala Lauder-Reut a devenit Complexul Educațional LAUDE-REUT, păstrând aceleași valori care au consacrat-o și i-au adus prestigiul în mediul educațional, pentru nobila misiune asumată de a forma liderii lumii de mâine.

În pragul aniversării a 20 de ani sub auspiciile Fundației internaționale Ronald S. Lauder, filiala din România a absolvit „Magna Cum Laude” toate etapele de performanță și de dezvoltare instituțională necesare unei autonomii depline, atât din punct vedere funcțional, cât și financiar.

Noul început deschide clădirea Liceului LAUDE-REUT, în parteneriat cu Primăria Municipiului București și Primăria Sectorului 3, cu laboratoarele sale digitale de ultimă generație, pentru cursuri variate, ce îmbogățesc oferta curriculară consacrată, alături de parteneri educaționali de excepție, din țară și străinătate, printre care Ministerul Învățământului din Israel.

„Rămânem în continuare în slujba educației de excelență într-un mediu multicultural, cu profesori dedicați și rezultate dovedite, insuflând tinerilor valori stabile pentru un viitor durabil, fapt prin care rezultatele deosebite obținute de elevii noștri la examenele de bacalaureat și evaluare națională, dar și la numeroase competiții școlare și extrașcolare, interne și internaționale, pe tematici diverse” , spune Tova Ben Nun-Cherbis, Președinte LAUDE-REUT.

Excelența în educație este misiunea Complexului Educațional LAUDE-REUT din București. Complexul oferă elevilor programe unice, cum sunt cele de diplomație, media, afaceri internaționale sau protocol.

Alături de elevi și părinții lor emoționați, cu această ocazie, au fost prezenți membri ai echipei Primăriei sectorului 3 și consilieri locali, ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București, ai Ambasadei Statului Israel în România, membri ai Laude-Reut Board of Trustees, prieteni și susținători ai școlii. S-au rostit cuvinte calde, încurajări și urări de succes, s-au adresat mulțumiri și aprecieri pentru întreg sprijinul acordat educației, într-un moment emoționant pentru fiecare dintre participanți.

Onoarea tăierii panglicii a revenit doamnei inspector școlar general, Ioana Mihaela Neacșu, și domnului Honorius Circa, City Manager al sectorului 3, împreună cu președintele Complexului Educațional Laude-Reut, doamna Tova Ben Nun-Cherbis. În această clădire vor studia, din cei 465 de elevi ai Complexului Educațional Laude-Reut, copiii cuprinși în clasele a VIII-a – a XII-a.

Printre cei prezenți la deschiderea anului școlar, s-a numărat și fostul președinte, Traian Băsescu.

Și pentru că toamna se numără bobocii, absolvenții celei de a noua generații Laude-Reut, care a trecut bacalaureatul în iulie 2018 cu medii foarte mari, au primit diplomă Magna cum Laude, ca mărturie a succesului lor și ca motivație de a-și continua parcursul profesional cu perseverență și dedicare. Elevii Complexului Educațional Laude-Reut au reconfirmat și anul acesta pregătirea asiduă de pe parcursul ciclului liceal, făcându-ne mândri și consolidând statutul de elită al școlii, jumătate dintre absolvenți obținând medii peste 9,50, cea mai mare fiind 9,85.

În cele peste două decenii de existență sub tutela Fundației R.S. Lauder, Complexul Educațional Laude-Reut, acreditat pentru toate nivelurile de învățământ, a atins performanțe neobișnuite, garantate de oferta educațională, dar și de pregătirea individualizată a elevilor, de către profesori selectați cu exigență, fapt care i-a atras obținerea autonomiei prin îndeplinirea criteriilor de performanță stabilite de fondatori.

Cursurile Complexului sunt furnizate și certificate de parteneri academici de prestigiu din România și din străinătate: Institutul Diplomatic Român, Ministerul Afacerilor Externe, Cannes Lions România, British Council, Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy, Israel Raphael Recanati International School, Israel.

Pe lângă promovabilitatea de 100% la examenul de Bacalaureat, în sesiunea din iulie, timp de 9 generații de la înființarea liceului, rezultatele deosebite și procentul impresionant de elevi olimpici la disciplinele din trunchiul comun, Laude-Reut are un punct forte în oferta extracurriculară consacrată drept punct de referință pentru sistemul educațional: artă și multimedia pentru grădiniță și școală primară, business, media și diplomaţie pentru liceu, orele și cluburile de limbi străine, de jurnalism, fotografie, informatică, robotică, arte, dramă, dans, instrument muzical, matematică, șah, sport etc.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Cât timp vor fi manualele Evoluționismului în școli și de pe băncile acestora vor ieși atei, semi-atei și creștini nepracticanți, nimic niciodată nu va funcționa normal în Instituțiile Statului și-n societate. Academicienii și profesorii universitari în teologie trebuie să înfăptuiască manualul Creaționismului, care NU a existat niciodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW