Laura Codruta Kovesi, noi audieri la Parchetul General

Fostul procuror-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a fost citată pe 7 martie, pentru audieri, la Secția specială de investigare a magistratilor din cadrul Parchetului General  în dosarul deschis in decembrie anul trecut, dupa o sesizare a lui Sebastian Ghita.

,,Am aflat prin intermediul presei că voi fi citată pentru audiere la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție. După ce a apărut știrea în presa am primit și o citație scrisă pentru a mă prezenta în data de 7 martie 2019 la această secție pentru audiere”, a declarat Laura Codruta Kovesi pentru G4media.ro.

Este important de precizat ca, tot pe 7 martie, Parlamentul European va stabili care sunt urmatorii pasi în procedura de numire a procurorului-șef european înainte de negocierea cu reprezentanții Consiliului UE.

Fosta sefa a DNA a mai fost audiată pe 15 februarie de procurorii Secţiei speciale de investigare a magistraţilor, într-un dosar în care este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă.

În 2011, fostul deputat PSD Sebastian Ghita susţinea că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să achite suma de 200.000 de euro pentru repatrierea din Indonezia a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare, informează Agerpres.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW