20.5 C
București
luni, 12 aprilie

Lovitură de teatru în relațiile franco-ucrainene: un tribunal francez legalizează «reprezentarea Republicii populare Doneţk» la Marsilia

Tribunalul de mare instanță din Aix-en-Provence a recunoscut joi, 6 septembrie, legalitatea Centrului de reprezentare a «Republicii populare Donețk» în Franța, cu baza la Marsilia. Este o simplă asociație, dar creează probleme politice, relevă Radio France Internationale. Ea reprezintă o republică autoproclamată în regiunea de est a Ucrainei, susținută de Rusia. Este un stat-fantomă pe care guvernul francez nu-l recunoaște. La Kiev, anunță corespondentul RFI, a fost deja semnalată dezaprobarea deciziei tribunalului francez mai sus menționat.

Kievul nu acceptă justificarea dată pentru decizia tribunalului de la Aix-en-Provence, potrivit căreia ea se bazează pe respectarea dreptului la asociere și nu pe considerații politice. Încă înainte de a fi recunoscut ca legal, Centrul de reprezentare a Republicii populare Donețk a fost pilotat de un fost ales al extremei drepte din Marsilia. Din 6 septembrie, el va putea, deci, continua să funcționeze la fel ca alte asociații similare în Italia, în Grecia și în Austria. Ministerul ucrainean al Afacerilor Extrene nu a reacționat imediat pe cale oficială, așteptând posibilitatea ca autoritățile franceze să facă apel împotriva deciziei tribunalului de la Aix-en-Provence. S-a precizat însă că legalizarea Centrului din Marsilia nu implică cu nimic recunoașterea Republicii populare Donețk de către Franța, dar este vorba de un simbol.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW