2.1 C
București
joi, 28 ianuarie

Lufthansa a anulat cursele spre Teheran

Lufthansa a anunţat că un avion al companiei, care zbura pe ruta Frankfurt-Teheran, s-a întors din drum joi după o oră de zbor. Decizia a fost luată „din precauţie“ şi din cauza nesiguranţei în „spaţiul aerian al aeroportului“ capitalei iraniene, potrivit simpleflying.com.

Aeronava care efectua cursa LH600, plecată în seara zilei de joi din Frankfurt, s-a întors din drum după o oră de zbor, „din pură precauţie”, a indicat un purtător de cuvânt al companiei.

Aparatul Lufthansa, un Airbus A330, a revenit la Frankfurt în urma unei noi „evaluări a situaţiei în materie de securitate în spaţiul aerian din jurul aeroportului din Teheran”, a precizat compania.

Ca precauţie, Lufthansa a anulat, de asemenea, zborul de sâmbătă către Erbil, o localitate din apropierea Irakului.

Lufthansa continuă să evalueze situaţia la faţa locului cu autorităţile naţionale şi internaţionale

Acest anunţ intervine la puţin timp după ce premierul canadian Justin Trudeau a afirmat că Boeing 737, care s-a prăbuşit miercuri, în apropiere de Teheran, fusese doborât de o rachetă iraniană, probabil din eroare.

Lufthansa „continuă să evalueze situaţia la faţa locului cu autorităţile naţionale şi internaţionale”, dar zborul Lufthansa pentru Teheran prevăzut pentru vineri este deja anulat, a adăugat purtătorul de cuvânt al companiei.
Lufthansa renunţase deja în 8 ianuarie, ca şi alte companii aeriene, să survoleze Iranul, la câteva ore după tirurile iraniene împotriva a două baze irakiene în care se află soldaţi americani.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW