marți, 14 iulie, 2020
22 C
București

Lufthansa a anulat cursele spre Teheran

Lufthansa a anunţat că un avion al companiei, care zbura pe ruta Frankfurt-Teheran, s-a întors din drum joi după o oră de zbor. Decizia a fost luată „din precauţie“ şi din cauza nesiguranţei în „spaţiul aerian al aeroportului“ capitalei iraniene, potrivit simpleflying.com.

Aeronava care efectua cursa LH600, plecată în seara zilei de joi din Frankfurt, s-a întors din drum după o oră de zbor, „din pură precauţie”, a indicat un purtător de cuvânt al companiei.

Aparatul Lufthansa, un Airbus A330, a revenit la Frankfurt în urma unei noi „evaluări a situaţiei în materie de securitate în spaţiul aerian din jurul aeroportului din Teheran”, a precizat compania.

Ca precauţie, Lufthansa a anulat, de asemenea, zborul de sâmbătă către Erbil, o localitate din apropierea Irakului.

Lufthansa continuă să evalueze situaţia la faţa locului cu autorităţile naţionale şi internaţionale

Acest anunţ intervine la puţin timp după ce premierul canadian Justin Trudeau a afirmat că Boeing 737, care s-a prăbuşit miercuri, în apropiere de Teheran, fusese doborât de o rachetă iraniană, probabil din eroare.

Lufthansa „continuă să evalueze situaţia la faţa locului cu autorităţile naţionale şi internaţionale”, dar zborul Lufthansa pentru Teheran prevăzut pentru vineri este deja anulat, a adăugat purtătorul de cuvânt al companiei.
Lufthansa renunţase deja în 8 ianuarie, ca şi alte companii aeriene, să survoleze Iranul, la câteva ore după tirurile iraniene împotriva a două baze irakiene în care se află soldaţi americani.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

SUA își extind războiul taxelor vamale la Franța? Anunță represalii la impozitarea de către Paris a giganților GAFA

Pionieră în materie de impozitare a GAFA (Google, Apple, Facebook și Amazon), Franța va face în curând...

Apel al unor superbogaţi

Un grup de 83 de milionari, între care și Jerry Greenfield, fondatorul gigantului american Ben&Jerry's, sau realizatorul...

OMS: Lumea nu va reveni la normalitate într-un “viitor previzibil”

Previziunea din titlu îi aparține directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o declarație...

ANUNȚ DE PUBLICITATE PRIVIND CUMPĂRAREA UNUI IMOBIL CU DESTINAȚIA DE SEDIU PENTRU AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII

AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII, cu sediul în București, str. Delea Nouă, nr. 2,...