Republica Moldova: Igor Dodon vrea modificarea Constituţiei pentru a bloca unirea cu România

Președintele Igor Dodon a declarat într- un interviu televizat că va propune Parlamentului Republicii Moldova modificarea Constituției, astfel încât unirea cu România să nu mai fie posibilă.

Mai exact, Igor Dodon a declarat marţi seara că articolul 142 din Constituţia Republicii Moldova trebuie eliminat și că după alegerile prezidențiale va iniția acțiuni în acest sens, potrivit b1.ro.

De asemenea, preşedintele Republicii Moldova spune că cei care promovează ideea “lichidării statului” ar trebui să fie pedepsiţi, lucru pe care nu îl permite actualul articol.

În privinţa celor care pledează pentru lichidarea Republicii Moldova trebuie luate măsuri adecvate. Dar pentru ca aceştia să nu se adreseze instanţelor internaţionale, aşa cum s-a mai întâmplat, e nevoie să modificăm unele prevederi ale Constituţiei. În Legea Supremă este scris că cei care pledează pentru distrugerea statalităţii, suveranităţii sunt în afara legii. Totuşi, într-un alt articol se spune că prin intermediul unui referendum se poate lua decizia cu privire la unirea cu alte state”, a declarat președintele prorus Igor Dodon.

Potrivit acestuia, în Constituţia niciunei ţări nu este prevăzută o normă care ar permite “distrugerea statului”.

“În Constituţia noastră, din păcate, acest mecanism a rămas. Cred că, după alegerile prezidenţiale, vom avea o abordare foarte serioasă pentru unele schimbări în Constituţie”, a conchis Igor Dodon.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW