Luna ianuarie nu a priit comerţului cu amănuntul

  • În luna ianuarie 2021, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a scăzut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 18,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 0,1%.
  • Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cu 5,4% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,6%, potrivit INS.

Ianuarie 2021 comparativ cu decembrie 2020

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna ianuarie 2021 comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 18,7% ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-29,0%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-26,3%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-25,6%), comerţul cu ridicata nespecializat (-20,2%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-19,6%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-17,2%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-15,7%) şi comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-13,8%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 0,1%.

Ianuarie 2021 comparativ cu ianuarie 2020

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna ianuarie 2021 comparativ cu luna ianuarie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 5,4% datorită creșterii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+12,4%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+11,1%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+9,5%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,3%) și comerţul cu ridicata nespecializat (+9,2%).Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-10,8%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-5,6%) şi comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-0,1%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2021, comparativ cu luna ianuarie 2020 în termeni nominali a crescut pe ansamblu cu 3,6%.

Informaţii suplimentare:

✓ Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

✓ Indicii valorici ai cifrei de afaceri sunt indici de tip Laspeyres. Primii indici obţinuţi sunt la nivel de grupă CAEN Rev.2 apoi prin agregări succesive se obţin indici la nivel de total. Ponderile utilizate la agregare sunt calculate pe baza cifrei de afaceri conform rezultatelor Anchetei Structurale în Întreprinderi din anul de referinţă (2015).

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW