marți, 31 martie, 2020
4.4 C
București

Mai multe fabrici din zona Arad se mută în Ungaria

Mai multe companii din zonele industriale Arad și Curtici intenționează să-și mute liniile de producție în Ungaria și Macedonia, peste 5.000 de angajați urmând a fi disponibilizați, informează newsar.ro.

Fabrica de lenjerie intimă din oraşul Curtici, judeţul Arad, deţinută de compania Hanes Global Supply Chain România, a fost închisă în decembrie, după mai bine de 18 ani de activitate. În 2017, întregistrase afaceri de 203,7 milioane de lei şi un profit de 7,33 milioane de lei, numărul angajaţilor fiind de peste 1.000.   

Una dintre cele mai vechi multinaţionale din Zona Industrială Vest a Aradului se mută în Macedonia, urmând să lase în urmă aproximativ 3.000 de şomeri. O firmă din domeniul automotive, cu aproximativ 2.000 de angajaţi, îşi va închide la rândul ei porţile.

O altă societate, de această dată din Zona Industrială Curtici, Key Safety Systems (KSS), cu 300 de angajaţi, şi-a mutat deja liniile de producţie la Miskolc, în Ungaria. Dată fiind fuziunea cu Takata, o parte din angajaţi au fost relocaţi la fabrica din Arad. 

Aceeaşi soartă o va avea, potrivit sursei citate, şi fabrica KSS din Hunedoara.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Grant cultural european câștigat de Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române

Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române este câștigătorul unuia dintre cele 185...

Vei fi o victimă sau un supraviețuitor? Lectura poate face diferența

Otilia Caraza, Act şi Politon „Cartea aceasta mi-a schimbat viața!” De câte ori nu ai...

Prețul petrolului se prăbușește. Coronavirusul diminuează dramatic cererea pe piețele lumii

Arabia Saudită a anunțat la începutul acestei săptămâni că intenționează să-și mărească exportul de petrol până la nivelul a 10,6...

Cum pot aplica companiile pentru amânarea ratelor

Între reacțiile pe care Guvernul României le-a avut pentru diminuarea efectelor determinate de pandemia COVID-19 asupra mediului...

TRENDING