Managerii se așteaptă la scumpiri în cascadă

– Creștere moderată a activității în comerțul cu amănuntul

– Relativă stabilitate a numărului de salariați în industria prelucrătoare, construcții și servicii

– Creștere accentuată a prețurilor în construcții și comerțul cu amănuntul

Industrie prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna august 2022, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +3%), arată INS.

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere în următoarele trei luni (sold conjunctural +35%).

Construcţii

Potrivit estimărilor din luna august 2022, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +2%).

Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -2%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere accentuată a acestora (sold conjunctural +44 %).

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de creștere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +12%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +10%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +14%).

Managerii societăţilor comerciale estimează creștere accentuată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +49%).

Servicii

Conform estimărilor din luna august 2022, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +5%). Se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -1%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creștere (sold conjunctural +24%)

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW