Marea Britanie: Document clasificat al Ministerului Apărării, uitat într-o stație de autobuz din Kent

Caz incredibil în Regatul Unit, unde un document de zeci de pagini, clasificat, a fost uitat într-o stație de autobuz. Materialul conținea informații despre Armata britanică și planurile acesteia în Orientul Mijlociu. Erau, însă, și date despre episodul de zilele trecute în care un distrugător britanic a fost în atenția Aviației și a Marinei din Rusia, în Marea Neagră, informează B1 TV în cadrul Știrilor B1, prezentate de Luiza Cergan.

Documentul clasificat, de aproape 50 de pagini, care conținea secrete militare britanice, a fost uitat într-o staţie de autobuz din orașul Kent. 

Importantul act a fost găsit de un trecător, care l-a trimis presei.

O parte a documentului conținea planuri despre o posibilă desfășurare de trupe britanice în Afganistan după ce operațiunile americane din acea țară se vor încheia. Trupele ar urma să fie trimise la solicitarea Statelor Unite, în puncte-cheie din țară. Însă este ridicată și problema prezenței de forțe speciale britanice în Afganistan.

O altă secțiune a documentului conținea inclusiv detalii despre recenta întâlnire periculoasă dintre distrugătorul HMS Defender și forțele ruse din Marea Neagră. În el este descris faptul că misiunea distrugătorului era de a trece prin apele teritoriale ale Ucrainei, însă cu tunurile acoperite și cu elicopterul lăsat în hangar, astfel încât Moscova să nu interpreteze greșit gestul. 

Chiar și-așa, așteptările au fost din start ca Rusia să răspundă într-un mod agresiv, ceea ce s-a și întâmplat. Rusia a trimis mai mult de 20 de avioane și două nave pentru a forța distrugatorul HMS Defender să plece din apropierea Peninsulei Crimeea.

Potrivit documentului, Armata britanică mai luase în calcul și alte două rute pentru HMS Defender, ambele la o distanță relativ mare de Peninsula Crimeea. A fost aleasă, însă, ruta cea mai riscantă astfel încât să nu îi fie oferită Rusiei oportunitatea de a susține că a forțat Marea Britanie să fugă.

Documentul mai conține și informații legate de exporturile de armament ale Marii Britanii. În material, se regăsesc inclusiv mailuri ale unor oficiali.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW