Rusia, pe punctul de a umple primul tronson al gazoductului Nord Stream 2

Procedura de umplere a primului tronson al gazoductului Nord Stream 2 s-a încheiat luni, a anunțat societatea de exploatare a proiectului. „Conform planului și exigențelor de concepție, linia este plină cu gaz într-un volum de circa 177 milioane metri cubi, ceea ce asigura furnizarea unei noi presiuni de 103 bari în gazoduct”, a declarat Nord Stream 2 AG într-un comunicat. Această presiune este suficientă pentru a începe transportarea gazelor, a mai precizat comunicatul.

Procedura de umplere cu gaze a primului tronson a început la 4 octombrie. Etapele prealabile punerii în serviciu a celui de-al doilea tronson sunt de asemenea în curs de realizare .

 Este știut faptul că gigantul rus Gazprom, care este proprietatea societății Nord Stream 2 AG, a anunțat la 10 septembrie finalizarea acestui proiect energetic important, în ciuda opoziției Statelor Unite. Gazoductul, lung de 1 230 km, va transporta anual 55 miliarde metri cubi de gaze naturale din Rusia în Germania, via Marea Baltică. Gazprom intenționează să-l pună în serviciu înainte de finele acestui an, cu intenția de a atenua penuria de energie  cu care se confruntă în acest moment Europa.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW