Marius Budăi: Eu n-o să semnez niciodată o reformă care să ducă la sărăcirea cetățenilor români

Mirela Ionela Achim (b1tv.ro)

Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a avut, joi, o întrevedere cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru Locuri de Muncă și Protecție Socială. La final, Budăi a insistat că nu va semna nicio reformă care să ducă la sărăcirea populației. O aluzie, din nou, la plafonul de 9,4% din PIB pentru pensii prevăzut în PNRR și despre care Budăi a spus de mai multe ori că-l va renegocia cu reprezentanții Comisiei Europene.

Ce spune Budăi despre reforma pensiilor

Budăi a declarat că România are între patru și cinci milioane de cetățeni care „au fost pregătiți de România și care contribuie la PIB-urile altor state din Europa”. E un motiv să obținem o „flexibilizare”, a precizat el.

Aceste lucruri clar vor fi flexibiizate. Nu spun că mâine intrăm în negociere și gata o terminăm, dar trebuie să combinăm această asistență a Băncii Mondiale asupra reformei sistemului de pensii cu flexibilizarea acestui procent și să demonstrăm de ce nu ne putem încadra în acel procent.

Noi trebuie să luptăm împotriva sărăciei. Eu voi lupta și nu voi semna nicio reformă… eu semnez orice reformă a statului român care se raliază la prevederile tratatelor UE, dar n-o să semnez niciodată o reformă care să ducă la sărăcirea cetățenilor români. Asta i-am transmis dlui comisar.

Eu n-o să semnez nicio reformă care să-i țină săraci pe cetățenii români”, a insistat ministrul Muncii.

- Publicitate -

2 COMENTARII

  1. Ca … tare-i „fromoasa” zisa/vorbe-n vat ! Si h’olguta tot cam asa zicea, dara se kk pe ea cu minciunile-i sfruntate … de pute si-n Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW