Marius Budăi: Ne dorim să prelungim până la 31 martie 2022 măsurile de sprijin pentru angajații și angajatorii afectați de eventuale restricții

Vladimir Ionescu (b1tv.ro)

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat că autoritățile pregătesc un cadru normativ pentru eventuale restricții în cazul în care bilanțul COVID-19 va escalada. Social-democratul a precizat că Guvernul își dorește să prelungească măsurile de sprijin pentru angajați și angajatori până la 31 martie, transmite G4Media.ro.

Guvernul își dorește să prelungească măsurile de sprijin pentru angajați și angajatori, spune Marius Budăi.

Pentru moment, susține ministrul, statul le oferă protecție angajaților și angajatorilor care ar putea avea de suferit dacă se vor confrunta cu noi restricții anti-pandemie. În acest context, Marius Budăi a vorbit despre prelungirea șomajului tehnic de 75% din salariul mediu brut și a indemnizației de 41,5% pentru cei cărora li s-a restricționat activitatea.

„Cetățenii trebuie să știe că ne dorim să prelungim măsurile de sprijin pentru angajați și angajatori până la 31 martie 2022. Dacă va fi nevoie vom discuta și de o prelungire. Vorbim de șomajul tehnic de 75% din salariu mediu brut pentru angajații a căror activitate este suspendată, oprită pe perioada stării de alertă. Apoi e vorba de indemnizația de 41,5% din câștigul salarial mediu brut pentru cei cărora li s-a restricționat activitatea. Ne dorim să nu ne prindă valul cinci nepregătiți din punct de vedere al actelor normative dacă vor fi impuse restricții. Trebuie să avem o protecție din partea statului pentru cei care vor suferi din cauza restricțiilor dacă acestea vor fi”, a spus ministrul Marius Budăi, marți, la Antena 3.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW