7.5 C
București
marți, 20 octombrie

Mark Zuckerberg, vizită la Bruxelles. UE pregătește reglementări drastice pentru giganții tehnologici

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, s-a întâlnit cu oficiali de top ai Uniunii Europene într-o vizită-fulger efectuată luni la Bruxelles, cu câteva zile înainte ca blocul comunitar să lanseze noi propuneri privind reglementarea rețelelor de socializare, potrivit b1.ro.

Vizita lui Zuckerberg a avut loc în contextul în care compania a avertizat că o reglementare inadecvată riscă să înăbușească inovația în acest domeniu, potrivit euronews.com.

„Cred că o reglementare strictă ar putea afecta afacerile Facebook pe termen scurt, dar va fi mai bine pentru toată lumea, inclusiv pentru noi, pe termen lung ”, a scris el. El a spus că noile reguli ar trebui să fie clare și echilibrate și nu ar trebui să fie lăsate la latitudinea companiilor individuale să-și stabilească propriile standarde.

De asemenea, luni, Facebook a lansat o “carte albă” privind reglementarea conținutului care conține provocări și principii pe care autoritățile trebuie să le ia în considerare atunci când elaborează noi reguli cu privire la modul de abordare a materialelor dăunătoare, cum ar fi exploatarea sexuală a copiilor sau recrutarea pentru organizațiile teroriste.

“Proiectate slab, aceste eforturi riscă consecințe nedorite care ar putea face oamenii mai puțin siguri online, expresia înăbușitoare și inovația lentă”, a adăugat acesta.

Mark Zuckerberg s-a întâlnit cu Margrethe Vestager, puternica vicepreședinte a Comisiei Europene, însărcinată să facă Europa “potrivită pentru era digitală”. De asemenea, a avut audiențe cu Thierry Breton, comisar pentru piața internă, și Vera Jourova, vicepreședinte pentru valori și transparență.

Vestager urmează să publice lansarea primului proiect de reglementări propus de UE privind inteligența artificială, inclusiv recunoașterea facială și o strategie digitală, care ar putea avea implicații majore pentru gigantii tehnologici, precum Facebook, Google și Apple.

UE a fost deja pionieră în normele stricte de confidențialitate a datelor și a emis amenzi de miliarde de dolari, precum Google.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW